lördag 23 februari 2013

Skidor och tacksamhet.



I veckan hade barnen friluftsdag och J åkte längdskidor på " Pelles ö:a". Och det var så roligt att han hade bestämt att vi skulle åka dit på lördagen. Och det är ju idag så det var bara att packa med sig barnens skidor och åka dit, trots storebrors protester. Han ville helst vara hemma och spela, möjligen åka miniskidor men mamman var envis och han fick också åka längd :) Själv har jag inga skidor så jag och Hanna gick. Trots namnet så är det väl eg ingen riktig ö, det rinner visserligen vatten runt om hela men det ligger inte i sjön, om ni förstår hur jag menar :) Det är en mysig plats där jag har lekt någon gång som barn och där jag som vuxen brukade gå när jag och P bodde inne i själva byn Borgärdet. Ja...centrum heter ju eg Borgärdet, men i dagligt tal så säger vi Svärdsjö, fast det innefattar ju mera än bara centrum. Nåja... nu var det skidor det gällde. J åkte på bra och tyckte det var roligt både i spåret och i den lilla backe som finns mitt på ön. A gnölade mera, åkte mest i backen och under protest en slinga av spåret. Spelar mindre roll, vi fick frisk luft och Hanna fick nosa på nya kiss-ställen :) 
Sen åkte vi och delade ut inbjudningar till Js kalas och handlade hem lite mys till kvällen. P jobbar em i kväll och 12 timmars pass imorgon...lite tråkigt.











I morse gick jag upp och läste ut min bok och bara tog det lugnt. P ropade på mig och jag kröp ner i sängen igen och låg på hans arm och vi pratade en stund. Det blev tyst, det var varmt och mysigt och Hanna kom och lade sig nära mig, med sin nos i mitt hår. Och jag kände mig så nöjd, tacksam för allt jag faktiskt har. En sambo som jag älskar och som älskar mig, två underbara efterlängtade barn, en varm hund och en kelen katt...eller har vi tre? Ett hus, min trädgård som jag har längtat så länge efter, naturen inpå knutarna och sjöutsikt. Familj och vänner inte minst! Osv...
Det är skönt att känna så.... Helst när det har varit tufft en tid med mycket tankar som snurrat hit och dit.
Tack för allt fint jag har och tack för förmågan att se det.

3 kommentarer:

Livskrafter sa...

Herregud vad vinter ni har hemma i Dalom. Här är snötomt och solsken...dock lite kyligt fortfarande
Ha en fin lördagskväll
kram
Emma

Oss.... sa...

Låter som en himla skön dag tycker jag!!
Kram på dig!!

Tomas Varg sa...

Du verkar lycklig. Då blir jag glad <3 Jättefina foton som vanligt! :)