fredag 14 februari 2014

Lanzarote del 2 växter och strand.Jag gillar ju växter så här kommer några bilder. Dom klippte många växter väldigt hårt, helst nära lobbyn och runt gångarna. Inga bilder på det men ni får se lite annat istället, stranden tex.
Fin pippi :)


Utanför vår ingång växte julstjärnor och änglatrumpet... nåååågot större än dom vi har hemma :)
Efter vägen in till centrum växte det massor av taggiga växter på en sträcka, troligen som skydd för lägenheterna innanför. 


Hotellet hade häckar av bouganvillea med imponerande tjocklek på stammarna. Och hårt klippta, inget fick sticka ut.

Vi hade visst ganska tur med vädret ändå, det hade varit sämre innan. På förmiddagarna kunde det vara molnigt och ganska kallt eller växlande molnighet. Ibland gick vi en sväng tills det blev bättre så vi ville sola. Oftast låg vi vid havet och någon gång runt poolen. På dagarna låg temperaturen  mellan 20-25 grader. Och på kvällarna blev det kallt, vi satt med filtar på oss ute på balkongen när solen försvunnit.
Nere vid havet hade dom haft ut stora oregelbundna betongblock som en hästsko med en öppning i mitten för att skydda stranden mot vågorna. Utanför hästskon hade man inte velat bada, då hade man nog drunknat när vågorna kastade en in mot dom vassa lavaklipporna. Innanför blocken så blev vågorna beskedligare och det var verkligen barnvänligt. Det märks stor skillnad på ebb och flod här så på eftermiddagarna när havet kom rullande in igen kunde man få sig ett litet smygfniss. En del verkade inte fatta att vågorna kom närmare så dom flyttade sig inte...blöta :) På kvällen var havet ända inne mot muren på strandpromenaden.
Det var så skönt att få ligga på stranden med en bok och veta att det var kallt hemma :) Eller ja...sanden var faktiskt en av som hårdaste jag legat på just för att vattnet plattade till det varje natt och för att den är väldigt finkornig. Dom hade inga solstolar till uthyrning...är det inte säsong just nu tro?
Vi hade i alla fall en helt ok vecka trots en kackerlacka på köksbänken vid sista frukosten. Syrran jagade den med en liten sop och vann jakten :)Det här är på morgonen och havet är långt ut.
Tidigt på morgonen och vi var nästan ensamma, skönt.Här ser man hästskon, blocken ligger verkligen huller om buller för att inte inbjuda till klättring.


Vi mutade in våran plats mot muren, det blåste mindre där.

Tänkte knäppa kort på en butik för att visa hur mycket olika saker dom har på samma ställe. Men jag glömde det så det blev en snabbild på lite olika strandklänningar istället.

2 kommentarer:

Vida sa...

Det ser verkligen ut som om ni haft det alldeles underbart <3
Kramar

Ensamma Vargen sa...

Jättefina bilder. Pippin var jättevacker