lördag 23 november 2013

Soffa, fåglar, is och mage.Jaha ja...magen och det krånglet känns ok men jag märker då omeprazolen slutar verka för då börjar rapandet och blodsmaken igen :( Tråkigt. Och snart är mina tabletter slut. Men skit i det, det finns annat vackert att fokusera på :) Våran nya soffa är på plats! Vi hämtade den igår för dom hade inte tid att köra ut den innan helgen...påstod dom. Det satt då minst två tjommar där som kunde ha levererat den.... Men vi fixade det själva. P och A skruvade ihop den och jag gjorde tacos, J smet undan lite, han hjälpte ju till att handla innan :) Men nu skulle vi verkligen behöva hitta något att ställa tv:n på, alla bänkar är så låga. Och vi vill inte sätta upp den på väggen. Får leta vidare. ( tyvärr ingen bild på soffan än )

Satte ut fågelmataren häromdagen och det tog inte lång stund innan talgoxar och blåmesar hittade dit. Efter några timmar fanns även domherrar, entita och nötväcka. Och igår såg jag nötskrika och hackspett, gänget är samlat :) Men, min lingonkrans på dörren får inte vara ifred för det. En talgoxe, eller flera, är där och äter upp lingonen, flaxar och knackar på dörren. Varit på väg att öppna flera gånger. Grannen sa att hos henne funkar bara enris, allt annat äter dom upp eller har sönder, tom konstgjorda kransar. Knasiga fåglar.

Tidigare idag gick jag och barnen ner till sjön, måste ju prova isen :) Vi gick inte långt ut för vi hade inget att testa den med oss. Men visst höll den, inget knak eller sviktande alls. Gissar att den är ca 2- 3 cm tjock. Hoppas på fortsatt kallt så vi får åka skridskor på blankis, det är det bästa. Undrar hur barnens skridskor passar i år? Måste kollas upp.

P är på hockey, jag tvättar och bloggar och är skittrött redan. Barnen spelar tvspel och hunden sover. Katten vet jag inte, inte sett på ett tag, kanske sover hon bakom soffan uppe. Ska se på Så mycket bättre om några timmar och tänkte prova lite kläder innan. Vill inte...tjock. Ska på julfest om nån vecka och tänkte se om något i gaderoben kan användas. Men först ska jag hänga tvätt. Ses!


 Vackert!Jodå, isen håller.
Nästan så man inte ser att det är is på sjön.


Hanna var lite skeptiskt först. Och blev väldigt grå när solen föll på henne.


Det här tror jag är en sländlarv. Den är klädd i olika växtdelar och förflyttade sig med munnen mot isen, under vattnet alltså.


5 kommentarer:

Laila sa...

Härliga isbilder! Trevligt med fåglar även om de sabbat kransar, det får du kanske bjuda på:)
Vet inte vad du lider av men blodsmak i munnen låter inte kul. Hoppas verkligen att du får medikamenter
som kan bota eländet!
Ha det gott!/Laila

Vida sa...

Var rädd om dig, blodsmak i munnen får mig så klart att tänka på blödande magsår.. tycker nog du skulle gå till läkaren och se till att få nåt receptbelagt.
Kramar i massor och var rädd om dig

linnea-maria sa...

Vilka underbara bilder. Men vet du, nu vill jag ser lite hemma hos bilder från vardagsrummet med nya soffan. :)
Ta hand om dig, ring VC.

Annica sa...

Hemma hos... Det känns och är så ofärdigt än...:)

Queen of Kammebornia sa...

Så vintrigt ni har det! Hoppas du får må bättre snart!!! En tsk bikarbonat i ett glas vatten som man dricker i små klunkar brukar hjälpa mig när jag har jobbig halsbränna. Vet inte hur illa det är för dig, men du kanske kan prova :) Kram!