tisdag 17 december 2013

Lunginflammation.


Ringde VC i måndags efter helgens feberfrossa, hosta och sömnlösa nätter. Skulle få komma och ta en snabbsänka. Som var hög. Samma doktor som med magkatarren lyssnade på mig och konstaterade att jag också hade lunginflammation. Han skrev ut kåvepenin, mollipect och brickanyl. Och fast jag sa att sambon hade samma och kåvepeninet inte hade tagit allt så tyckte han att jag skulle börja där ändå. Varför? Varför inte ge mig den bredare medicinen på en gång? Så jäkla kul är det inte att knapra en massa piller, fråga min mage. A är också hemma, han hade feber på måndagmorgon men inte så mycket hosta. Hostar lite mer idag men klagar mera på halsont. Hoppas verkligen han slipper det andra skiten. Det är nog det värsta jag varit med om. Jag har inte sovit på nätterna utan suttit och glott mest. Har inte kunnat luta mig det minsta för då har hostan dragit igång med full styrka. Sådär så man kräks, eller river sönder hela halsen och så blir det stopp i andningen. Känslan av att inte kunna andas ordentligt...fy fan, rent ut sagt. På kvällen har jag haft en konstig känsla i halsen, som ett sug och en smak av kemikalier. Det har gjort mig illamående och jag har småkräkts. P har varit mitt sällskap fram till 01.00- 02.00 sen har jag suttit själv med min ångest, läst i en tidning eller provat att sova. Ca 20 minuter har varit max och då har jag vaknat i panik med en rejäl slemmig hostattack. På morgonen har J kommit och hållit mig sällskap, både vardag och helg. När han åkt till skolan, kanske en timme till då har jag kunnat gå och lägga mig. Visst, hostat lite men inget som har stört. Visst är det märkligt? Det har varit svårt att äta, inget lockar eller ens är möjligt att få ner så dagens små smala pizzabitar är ett stort kliv i rätt riktning. Febern då? Ja, konstant närvarande mellan 38- 39.5 grader med frossa ibland och svettattacker ibland. Febernedsättande? Inte hjälp nämnvärt förren nu då penicillinet hjälper till.Så idag har jag mått skapligt, sovit flera timmar på fm, ätit bättre, duschat och tvättat hunden. Men allt är en ansträngning och tanken på julen får mig att vilja pausa. Men skit i det. Får jag bara in en gran och ett grisarsele så klarar jag mig :)

2 kommentarer:

linnea-maria sa...

Ja och nu är det Johans tur. Jag hoppas verkligen inte att han smittar mig :( Jag har i allafall inte lätt att få bakterieinfektioner så jag hoppas.
Ta hand om dig och funkar inte penicillinet så måste du försöka få byta, det är farligt att gå med lunginflammation för länge.

Vida sa...

Hoppas du mår mycket bättre nu än vad du gjorde när du skrev inlägget.. Lunginflammation är inte att leka med.
Kramar från Liv