måndag 30 december 2013

2013 i ord och bild.Dags att summera året som gått igen då. Varsågoda: 2013 i ord och bild.

Året inleddes som vanligt med att vi var sjuka, först en elak magsjuk som sög musten ur oss och knappt hade vi piggnat i förrän det var dags för feber och hosta. Hela familjen.. Men vi var inte bara sjuka, vi var ute på vår älskade sjö också. Promenerade, åkte skridskor och fyrhjuling. Och var på en by-träff i Brostugan som ligger vid vår hockeyrink. P firade födelsedag såklart och i januari gick jag första delen av min kurs i Andlig healing. Jag och barnen var till Parkbadet i Sandviken på deras sportlov i februari.
I mars fyllde våran J 8 år och vi hade kalas såklart. Jag gick andra delen av healingkursen, barnen hade kompisar som sov över och min pappa opererade bort en bisköldkörtel. Och morbrors fru S lämnade oss efter en tids sjukdom. I april var vi på hennes begravning, vi var sjuka igen, vi firade påsk och hade vargar som gick över sjön. Vi fick bara se spåren...Rådjuren åt upp halva min trädgård, jag gick på Ärkeänglakurs och vi firade Valborg nere vid sjön. Jag var eldvakt halva natten.


 Så kom äntligen maj med lite sol, grönska och värme. Jag bytte jord på både mina och pappas krukväxter och vi fixade till stenarna på graven, A och P grejade med As bmx. Jag och I åkte på andlig hälsomässa i Smedjebacken som även innebar ett besök på loppis och på Bergslagsodlingar. Vi firade också C som fyllt jämna år med att gå och äta på Kopparhatten i Falun. Hade avslutning med Simply Spirit gruppen, nu var det dags att slås i hop med dom andra grupperna. Trädgård och natur blomstrade för fullt och jag och Hanna åkte till Säfsen för några sköna lata dagar. Med promenader, ridning och kusinsnack. Älskade Säfsen :) Vackert är det också på Källslätten dit jag och S gjorde en snabbutflykt i äpple och körbärsträdens tid. Så fint med alla vita blommor.


Juni kom med tidigt bad i sjön, firandet av vår förlovningsdag, sommarfest med jobbet och skolavslutning för barnen. Våra skogsutflykter börjar men mest med bil. Jag har för ont i en axel för att våga köra fyrhjuling. Midsommarafton firas med grillning och pappa äter med oss. Senare blir vi rastlösa och åker ut i skogen, till Böls stenkyrka. På midsommardagen åker vi också en sväng på kvällen, det blir fiske och korvgrillning i Åg och lite fiske i Vintjärn.

Böls stenkyrka, ett sk jättekast.

Juli kommer med semester, jag, hunden och barnen drar direkt till Säfsen. P jobbar som vanligt... Vi hade några underbara dagar med bad, cykling, promenader och hoppande på Snow camp. Hemma igen så är det mycket badande, sommaren 2013 bjöd verkligen på sol! När P får lite ledigt så åker vi äntligen på en längre fyrhjulingstur och plockar hjorton, badar och besöker Himmelsberget. Jag och J är med på en Energihelg som vår Fröken L håller i, med trans-sittning, trumresa och mycket annat.


Augusti fortsätter med vackert väder, bad och utflykter fast jobb och skola har börjat igen. Även tråkiga saker som att stå i avloppsbrunnen och gegga hinns med....blä. I september börjar jag jobba heltid och börjar kl 06.00 på morgonen, känns som om jag är konstant trött. Vi plockar lingon och P kokar sylt.


Och så var det äntligen dags att åka till Ullared och Gekås. Jag, syrran och I hade pratat om det i flera år men nu blev det av. Det är en jäkla bit att åka härifrån men vi hade roligt och handlade mycket.
Hemma igen så tömde vi vardagsrummet och P och R började renoveringen! Äntligen skulle dom jäkla terrakottafärgade tapeterna bort! Så himla skönt att få vitt på väggarna och golvet slipat.
Oktober då..ja jag var på tredje delen av min healinkurs, höstfixade i trädgården och grejade med det sista i vardagsrummet. Vi var till Hab för den årliga träffen med As adhd doktor och den här gången även med en sköterska och arbetsterapeut. Han fick ny medicin och ett tyngdtäcke.


November kom med ljuständning på gravarna, min och As födelsedag och ett besök på Sportys lekland. Det blev kallt så sjön frös och vår nya soffa flyttade in.Jag hade känning av magkatarr och fick medicin utskriven. Hade blodsmak i munnen och mådde allmänt blä.  December kom och med den kom sjukdomen som ännu suger musten ur oss. Redan första december hade P hade hög feber och var för eländig, hade lunginflammation och fick penicillin, blev lite bättre men inte bra. Fick lungröntgas och sova en natt på lasarettet, fick ny medicin och började känna sig lite piggare. Under tiden hann det komma lite snö, jag var på julfest med jobbet ett fint julbord på Dössberget i Bjursås.


Lite snö kom det....en stund.

Den tolfte december sjukskrev jag mig, feber, hosta och ont i bröstet.Efter en helg med feberfrossa tog jag sänkan på VC och blev lyssnad på. Lunginflammation. Fick samma penicillin utskriven som P fick först trots mina protester. Och precis som han blev jag bättre men inte bra. Ny medicin och sakta återhämtar jag mig. Just nu är revbenen värst, kan inte ens ligga ner.Båda barnen hade lätt feber och hosta och vi fasade...skulle dom bli lika som oss? Men dom verkar ha klarat sig.Medan jag låg hemma så jobbade min syster sina sista dagar på företaget...TRÅKIGT, det blir inte samma sak utan henne, vi har ju jobbat ihop i evigheter. Önskar dig lycka till kära syster. Och någon dag innan jul så fick vi besked om att våran kusin A gått bort, ljus och tankar till er. Men trots våran sjukdom och kusins bortgång så blev det jul. En grön sådan för snön töade bort igen. Vi firade ensamma hemma av förklarliga själ. Tur P var bättre så han kunde fixa och dona lite. Men det känns lite tråkigt och ofirat...Tur vi har snälla grannar, familj och vänner som kommit med uppmuntrans paket, blommor och godis. Tack alla, det har verkligen värmt i hjärtat.
Och nu i mellandagarna så tar jag och barnen det lugnt och P jobbar dom få dagar som är. I morgon är det årets sista dag och vi tänker fira den här hemma med pappa, JVM i hockey, tacos och en massa annat gott.

GOTT NYTT ÅR till Er alla, önskar er ett år fyllt av glädje och nya möjligheter!

Annandag jul 2013.

Och naturligtvis så är mamma med mig i mina tankar....saknar.

4 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Tittar in och önskar dig ett gott slut och ett Gott Nytt År.
Kram
Annika

Annica sa...

Tack Annika!

Laila sa...

Önskar dig ett Gott Nytt År och framför allt fortsatt bättring! Hemsk bacill ni drabbats av!
Kram Laila

Ensamma Vargen sa...

Sjuk i början på 2013 och sjuk i slutet av 2013? Låter ju fruktansvärt! Jag hoppas verkligen ni får ett bättre år på den fronten. Jag får också önska dig ett gott nytt år, ett par dagar försent. Ta hand om er. KRAM