måndag 21 april 2014

Mera påskhelg.


P har ju jobbat hela helgen, först eftermiddagar och så dag på långsöndag, alltså 06.00 - 18.00. Så jag och barnen har roat oss själva. Grejat lite ute men inte så mycket som jag hade tänkt. Inte haft riktig lust. Men jag har läst ut två böcker, Kaffe med rån och Eld. På påskafton var min pappa hit och åt med oss och på kvällen såg jag och barnen ännu en Potterfilm. 

Äntligen börjar det grönska!

På söndagen gick jag och barnen upp i tid, åt frukost, packade ryggsäckarna med badkläder och åkte till Sandviken och Parkbadet. Barnen skötte sig jättebra och fixade killarnas omklädningsrum själva den här gången med. Båda har verkligen utvecklat sin simning och jag är mest impad av J. Det märks att dom har varit på simträning med skolan den här terminen. Vi hade några roliga timmar innan vi åt på Mcdonalds, handlade på-vägen-hem-fika och åkte just hemåt. Stannade på vägen och fikade lite mest för att det är mysigt :) Alla nöjda med dagen.


Var Cherry- cola verkligen så äckligt som jag mindes? Nä, den gick ner men jag föredrar vanlig.

Idag sov P länge för han ska jobba inatt. Barnen spelade en stund på morgonen och jag låg på studsmattan och läste ut Eld. Väntar på sista delen! Jo, den finns redan inbunden men jag har dom andra två i pocket så då fortsätter jag med det. P vaknade, solade lite och sen hjälpte han mig ut med utemöblerna och upp på verandan. Barnen hämtade dynorna från vindsförrådet. Vi lodade omkring lite innan P kläckte ur sig att han ville åka till skogen. Vi andra tvekade...men samtidigt så har vi ju knappt sett honom under påsken så han fick sin vilja fram ;) Vi stannade på Ica och handlade lite förnödenheter och åkte mot Vintjärn. Stannade där vi brukar låta barnen åka barnfyrhjuling och grillade hamburgare innan vi åkte till själva byn. Parkerade bilen vid gamla laven och gick en slinga som ska vara två kilometer men gick lite fel. Men det gjorde inget.


Vackra vilda blåsippor.

Stigen går efter kanalen, Ryssdiket.


Och så har vi Falu kommuns högsta vattenfall som störtar sig ner utför branten. Tyvärr så får man inte gå innanför staketet.Inne i transformatorstationen så hade det stelnat någon gegga...


Nya laven, bilden är tagen från platsen där anrikningsverket låg.

När vi kom tillbaka till bilen så blev det fika och sen åkte vi hemåt. Men stannade efter vägen för P ville titta på ån som rinner efter vägen. Men det dög inte att titta där den rinner nära vägen, nej då, in i skogen travade vi. Men det gjorde inte heller så mycket, det var vackert och vilsamt. Om inte barnen hade pratat hela tiden hade det varit ännu vilsammare ;) Men dom höll ju vilda djur på avstånd i alla fall. Vi var trötta och nöjda när vi kom hem, både människor och hund. P har åkt till jobbet och jag ska stoppa barnen i säng. Även om dom har lov så ska ju jag upp och jobba och vill gärna att dom sover när jag lägger mig.
Dålig bild på blommorna, men dom tillhör i alla fall en Tibast. Väldigt giftig! Två bär orsakar förgiftning och tolv bär har lett till dödsfall, om man äter dom.  En förgiftning kan hålla på i flera månader. Om man får växtsaft på sig så peta för all del inte i ögonen eller stoppa fingrarna i munnen. Kan ge eksem och allergireaktioner. Men själva blommorna luktar gott tycker jag.

4 kommentarer:

Ensamma Vargen sa...

Verkar som ni haft en fin påsk tillsammans trots att P jobbade. Typiskt 71:or att gå fel :)

Annica sa...

Det är för att vi är så nyfikna och inte som alla andra ;)

Anonym sa...

Fina naturbilder :)

Shit! Är Tibasten såååå giftig??
Då ska jag INTE ha den i trädgården :/

/Annika

Vida sa...

Vilka underbara bilder du bjuder oss på, vårlika och hemlika. Kramar