söndag 18 januari 2015

Helg igen.


Söndag igen, det rullar på...
På fredagen minns jag inte riktigt vad jag gjorde på dagen men jag vet att jag handlade för vi åt god mat innan P åkte till jobbet. På lördagen hade J en kompis här och dom hann leka nån timme innan dom kom in och kompisen hade gjort illa sig i handleden. Ramlat när dom åkte i vår lilla backe på gården och tagit emot sig. Han hade lite ont men ville komma in och känna efter innan vi ringde hem. Tittade till honom igen efter en liten stund och då var han svullen så dom fick komma och hämta honom. Det blev akuten och gips för handleden var bruten. Stackaren, vi var dit med godis idag och tittade på gipset.
Annars så har helgen varit lugn, tvättat, plockat ihop, städat åt kaninen, promenerat och sånt.Morgon...nåja, förmiddagspromenad på sjön. Det är så härligt, synd att det var varmt förut så banorna tinade, nu är dom rätt isiga. Men det gick att gå där ändå.
Jag plockade, som vanligt den här tiden på året, några porskvistar att ha i tulpanbuketten. Tycker att det är så fint.


Nu har jag och A tragglat lite med den muntliga redogörelsen inför nationella proven aka NP. Tycker det är svårt när barnet självt inte riktigt vet hur det är tänkt att det ska vara. Ska det vara fakta, mest fokus på hur det valda ämnet ÄR eller ska dom berätta utifrån sitt sätt att se det? Ja, ja...det blir nog bra. Har han bara några bra stödord så kan han nog prata dom där minuterna. 

Nu kokar potatisen till matlådorna, köttet är klart och det är dags att vispa ihop en sås. Barnen ska duscha och kläder ska plockas fram sen blir det kanske lite tv eller en film. 


5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Ja hualigen vad fort tiden går.
Hoppas vi också får lite snö i veckan.
Ha en skön start på veckan.
Annika

Annica sa...

Tack Annika!

Laila sa...

För en stund sedan fick jag ÄNTLIGEN tillgång till mitt bloggkonto igen! Hela datorn ned inställningar och mailkonton och allt kapade för snart ett år sedan och sedan dess har jag med myrsteg kunnat restaurera det ena efter det andra och nu till sist bloggen! Lovar att höra av mig oftare nu:-)
Hälsningar
Laila

Annica sa...

Å Laila! Vad glad jag blir! Välkommen tillbaka!

Ensamma Vargen sa...

Ja det är hemskt vad tiden går fort nu :( Synd om killen med bruten handled :( Tulpanerna var jättefina. KRAM