fredag 31 juli 2015

Huller om buller.Det här blir nog ett huller om buller inlägg....

Jag, och säkert många med mig, tänker ofta att: det där kan jag göra på semestern, helgen, ledigheten, när det regnar osv....men för min del så blir det just ingenting. Jag tog iaf och gick igenom ett skåp och hittade lite smått och gott, bla en pärm som mamma gjort i ordning. Hon har sparat lappar som jag skrivit, vykort, urklipp i tidningen och utdrag ur kyrkböckerna. Många minnen rullade förbi :) 
 Jag strosar mest omkring och tittar, beundrar, funderar och får ibland värk i hjärtat för att det är så fantastiskt fint med natur, djur, vackra vyer, ett vattendrag, gräs i motljus osv. Och för att jag får uppleva det här, för att jag ser dom små sakerna och det värker för att mamma inte är här och ser med mig. Och det värker för att jag inte kommer dit jag vill, ibland skyller jag på saker som jag tycker att jag inte kan påverka...fast sanningen är nog att vi kan mer än vi vill och orkar ibland. Då är det lättare att lägga i en tvätt eller gå med hunden så slipper jag ta tag i det som känns motigt, jag har ju fullt upp ändå! Det andra får vänta lite till...fast jag eg inte vill...Så här fula blir knopparna på rosen som kommer från morfars trädgård när det regnar....antingen så ruttnar dom och faller av eller så blir dom missbildade. Bladen är så tunna och när dom klibbar ihop av regnet så orkar dom inte öppna sig sedan. Tråkigt. Dom doftar underbart så det är synd att många blir förstörda nu. Rosen på bilden under texten har inte sådana problem utan öppnar sig snällt som små marsipanrosor.


Jag tror aldrig att pionerna har blommar så här länge, dom verkar gilla kylan. Men inte regnet, då ligger dom som utslagna, druckna teaterdivor.
Vindruvor på gång minsann! Har aldrig fått klasar förut så det är synd att sommaren är så kall. Hoppas att dom ska orka bli mogna och söta. Dom delar snällt armeringsjärn med klematisen.


Jag köpte honung av en arbetskamrat, hennes svärföräldrar har bin. Jättegod honung! Jag äter den gärna på muslin ihop med mandarinyoghurt. Idag smaksatte jag lite av den med rosenblad, har inte smakat än :)

Jag köpte tyg förut och nu har min snälla, duktiga svärmor I hjälpt mig att pimpa min jeansjacka :) Är man från dalarna så behöver man lite dalahästar, blev snyggt tycker jag.
Tjänster och gentjänster....i helgen bor hennes hund Tuss hos oss :) Bra att vi kan hjälpas åt med hundarna.


Jag har läst en hel massa den här sommaren, kanske blir det ett inlägg om det senare. Jag var till min vän L igår och då lånade jag Rosengädda nästa! av henne. Jag har redan läst fortsättningen på den boken...jag brukar inte göra så, avskyr det verkligen men jag missade att det var "fel" bok när jag redan kommit en bit på väg :) Men det förtog inte upplevelsen av den här boken, den var bra :)

I kväll är det en sk Blue moon, man kallar det så när det blir två fullmånar i samma månad. Passa på att utnyttja månens kraft...jag var ut igår och gjorde en liten ceremoni men det kändes inte så bra, jag kunde inte koncentrera mig alls. Men det är en lärdom det med :)


Jag sprang naken genom rågåkern och sjöng en sejd.....eller nä, det gjorde jag inte ;)

1 kommentar:

Vida sa...

vad snygg jeansjackan blev.. urläckert!! Jag vet inte hur jag lyckades missa att det var blå måne men det gjorde jag.. hade varit häftigt att få syn på. Varmaste kramen och tack för alla härliga bilder som vanligt.
Liv