söndag 23 augusti 2015

Kaniner, kaniner :)Tycker den här bilden är så härlig....som själar som lämnar moderskeppet var min första tanke :)


Det har varit fina soliga dagar som startat med dimma, rosa ljus och kall luft. Vackert!
Jobbdagarna har rullat på som vanligt och när jag hade min lediga torsdag och P gick på frivecka så började barnen i skolan. J i 4:an och A i 7:an! Stora killar...högstadiet liksom...hittills har det gått bra för båda. Tänkte att jag och P skulle ha två lugna dagar och komma ikapp med lite pyssel här hemma men det gick åt pipsvängen direkt med dom funderingarna. :)
Jag drog ner till Säfsen på torsdagen och hämtade hem kaninerna. Dock inte den brun/vita som jag visade i förra inlägget utan en svart/vit istället och den bruna som J ville ha. Dom två kaninerna har hållit ihop från början och sökt sig till varandra och då tyckte vi att det var synd att dela på dom. Hann prata en stund med kusin M innan jag packade in kaninerna och drog till Smedjebacken. Där väntade en mediumbekant på mig, jag fick växter som hon rensat bort. Tex amerikanskt älggräs, spirstånds och stjärnflocka. Jag lyfte ut transportburen med kaninerna i och hade dom i skuggan medan vi grejade med växter men kände ändå att vi skyndade oss så jag skulle komma hem med dom nån gång. Medan jag var ute och flaxade så byggde P och hans kompis T på kaninburen :) Det vart ju lite stritt på om man säger så. Den var inte klar när jag kom hem men kaninerna hade det bra i transportburen. Till kvällen var det lite pyssel kvar men vi satte ett kompostgaller som dörr och kaninerna kunde inviga sin nya bur.
Dagen efter byggde vi en fyrkant med kompostgaller och tänkte att dom kunde vara där medan vi fixade en riktig dörr och satte dit plåttaket. Meeen...dom gick rakt igenom kompostgallret :) Skrotsamlare som P är så hade han något slags skyddsgaller hemma som vi kunde använda till en betesbur och det andra gallret fick bli tak. Skyddsgallret fick även bli dörr till riktiga buren, bättre än hönsnät. Medan P gjorde rent och skar till takplåten så började jag och barnen att rödfärga buren. Blev så fint!


Ett gäng av Ms unghöns.

Äter och äter och äter... Vi tror att dom ska heta Elvis och Pysen. Jag hade velat att den svart/vita skulle heta Peppar eller möjligen Pepsi men P måste väl få bestämma namn någon gång.....;)
På lördagen gjorde jag mig i ordning och åkte till Borlänge för träff nr 2 av häxkursen...trodde jag. Jag väntade vid mötesplatsen men ingen kom. Slängde iväg ett sms till Fröken J, hon ringde upp mig och sa att det var nästa helg....Idiot! Men vi skrattade och sa att vi ses nästa helg då :) Jag åkte till Falun igen och handlade på Granngården: spån, pellets, hundtugg och en blomma. Kollade på almanackan när jag kom hem och jag hade skrivit den här lördagen...märkligt.
Ja, det var bara att dra på sig lortkläderna och måla kaninburen en andra gång. Tänkte måla andra omgången av Lillstugans kök också men...nä. Vi grejade med annat och gullade med kaninungarna.Hanna är väldigt intresserad av ungarna och nosar på dom genom gallret i betesburen. När jag förbereder i vanliga buren, lägger in nytt spån osv så piper hon och vill se...fattar inte att dom fortfarande är ute i andra buren. Hon har blivit inlyft flera gånger och går tom in i boet och kollar :) När dom verkligen är där inne och jag har gett dom mat så vill hon vara i famnen och titta på dom hon med. :) Katla då...ja, hon har tittat på dom genom transportburen och lite i betesburen. Jag hoppas verkligen att hon låter dom vara ifred. Betesburen håller visserligen henne ute, ingen fara så, men hon kan ju skrämma dom. Och det vore synd, dom är så nyfikna, vänliga och trevliga. Och oroa er inte, dom är inte där ute om vi inte är hemma. Sen är det meningen att det ska byggas en permanent inhägnad i anslutning till vanliga buren där dom ska kunna gå ut och in som dom vill. Men det är ingen panik än. 
Nu...är det läggdags... Ingen målning idag heller, passade på att vara lite i solen, läsa Nära, glo i trädgården, vara med barnen till stranden en sväng, visa syrran och C kaninerna, laga mat osv osv...det hinns väl med...

1 kommentar:

Ensamma Vargen sa...

HAHA! Hanna är för rolig :)
Skönt att det gått bra för barnen, det är en tuff miljö det där...
Kaninerna är ju jättesöta :)