söndag 16 april 2017

Påsk 2017
Glad påsk på er! 
Oavsett om ni firar påsk eller ej så hoppas jag att ni har en fin helg. Många har fått snö, dock inte vi. Några få flingor som flaxat omkring är allt. Men det är kallt och känns mycket kallare än vad termometern visar. I rabatterna har det trots det kommit fram några nya tappra blommor.Porslinshyacint.Mini påsklilja.Och inne blommar amaryllisen "wedding dance"

P jobbar hela helgen så det är dåligt med familjemiddagar och gemensamma aktiviteter. Min pappa var hit idag och åt med mig och barnen i alla fall. Och igår P hjälpte mig att fixa till saker för att kunna tappa björksav och i morse var flaskan full och halvfryst. Väldigt klar sav och smaklös tyckte jag, ingen sötma alls. Inte som jag minns det från när jag var barn. Kanske annan smak senare? Man tappar sav mellan tjällossning och lövsprickning och det ingår inte i allemansrätten. Vi borrade ett hål i trädet som vi senare kommer att täppa till för att inte skada trädet. P och A hann även greja lite med en cross som dom köpt. Den ska fixas till och säljas är det tänkt. A fick provköra en sväng för att se hur den gick.Jag, Hanna och ibland J har gått på promenader när solen har varit framme. Kallt men ändå skönt att komma ut. Annars så har jag mest städat, ligger efter på städfronten ;) Nu känner jag att jag bara skulle vilja läsa imorgon...Jag tittar ofta ut på fåglarna och vid fågelmataren dom senaste dagarna så har det varit full rulle. Gästerna har varit bergfink, bofink, domherre, talgoxe, blåmes, nötväcka, nötskrika, grönsiska, skata och hackspett. Lite bredvid har koltrast och rödvingetrast sprättat runt i en hög med gamla löv. Dom har även varit på framsidan av huset ihop med björktrast, sädesärla och rödhake. Och blåmesen som bygger bo i Lillstugans vägg även i år. 
Bilden ovan är från dagens promenad, svanar, kanadagäss och kanske nån knipa. Jag är dålig på sjöfåglar.Ett litet lurvigt minifår! 

1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Haha. Hanna 😂❤ Sötnöten!
Men åh! Har du sett svanar? Jag letar efter ljus och lykta efter svanar när jag är ute. Eller inte med ljus och lykta kanske, men ändå! Typiskt 71:or att inte städa. Stremt!