fredag 8 juni 2018

Glastonbury del 6. Wells.På onsdagen tog vi bussen till Wells- Englands minsta stad, om dom får säga det själva. En av dom minsta är det i allafall med den största katedralen.
Först gick vi lite på stan, kollade i butiker och växlade in pengar som blivit för gamla medan vi sakta jobbade oss mot katedralen och marknaden framför den. Kollade på utbudet, inget som lockade mig, vi åt och sen gick vi in i katedralen.Aldrig sett trädet förut, fick lära mig att det heter London plane och är väldigt bra i stora städer för dom håller nere luftföroreningar.Wells katedral är en ganska liten katedral om man jämför med andra ute i världen, men stor nog åt mig. Påbörjad 1175 och klar 1490. Vacker, mäktig och full med fantastiska detaljer. Vi strosade omkring och sen satt vi en liten stund i The Lady Chapel.
J har ju varit här förut och visade oss en trappa upp till biblioteket... tyvärr så var det en grind in till det som man verkligen hade velat se. :) Jag fick en "film" som visade två unga munkar som pratade därinne.


Månkalender. Vacker.


Sen var tanken att vi skulle besöka trädgården vid The Bishop´s palace...men vi blev lite snåla. Dyrt inträde... men vi såg innegården och ett gäng damer ( var det kanske herrar med också? ) som spelade cricket. :)


Duvparkering.


Freja var med.Inga kommentarer: