söndag 5 maj 2013

Äntligen jord under naglarna :)


På lördagen åkte jag och barnen in till Falun och shoppade. Dom behövde skor och på sista stället hittade vi skor som dög åt båda, dock ej likadana. Vi var in på Raija, A köpte en ring, J en drake och jag en "kortlek". Jag var in på Plantagen och bytte en fröpåse som jag köpt fel. Och såg fram emot att titta och lukta på lite blommor. Men nej då...barnen var så otåliga, trots att vi ätit och kissat ;) Men dom fick vackert vara med in på Granngården också för jag skulle handla mera solrosfrön åt fåglarna och råkade komma ut med två pioner :) En "Sorbet" och en ...hmm...namnet föll visst bort ut huvudet...men den är rosa med gul mitt och enkelblommande :) Sen åkte vi förbi en jobbarkompis och så hem. Gick ut och rensade lite ogräs och sen gjorde jag mat och sånt där plock, ni vet.

Min fina kortlek...

I dag packade jag bilen med barn, hund, sparkcyklar, jord och lite annat och åkte till pappa. Barnen var ute och letade pantburkar och jag bytte jord på pappas krukväxter. När det var klart åt vi allihopa på pizzerian och sen åkte vi hem. Packade ur allt och började om här hemma. Ja... jag hade ju några krukor kvar på barnens rum som aldrig fick ny jord, den tog slut när jag bytte. Sådde även blomsterbönor och luktärtor. Det är alltid någon som äter upp mina bönor om jag direktsår eller om dom är för små när jag planterar ut dom. I år ska jag ha sådana på min spalje vid kökslandet. Så det så! Fick möblera om några växter i rabatterna för att få plats med mina nya pioner. Var helt säker på att det fanns en plats över i det ena landet....men nä. Kan inte komma på vad det står för mer pion där heller, kommer bara på tre. Men nu står det fem där :) Det var skönt att få böka omkring ute och få lite sol på sig. Ville inte gå in men till slut var jag väl tvungen...


Jag och syrrans C "stal" dom här vita scillorna på en typ ödetomt förra året, kul att dom kom upp :)


Bönor och luktärtor sådda i toarullar i en glasslåda, återbruk när det är som bäst. Sen planterar man ut hela rullen så slipper man störa rötterna. Jag har aldrig provat det förut men sett att många gör så.

2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Jord under naglarna? Ska det vara bra det? ;) Smart att återanvända dom där toarullarna. Jag funderar på att bygga ett hus av dom :) Stulit blommor!? Oh behave :)

Anonym sa...

If you are going for most excellent contents like me, only pay a visit this site all the time since
it presents quality contents, thanks

Here is my blog - website