onsdag 27 december 2017

Runt jul.


Även i år blev det jul...trots halvhjärtade förberedelser. Granen tex... saker hände som gjorde att vi aldrig kom iväg i tid. Till slut så tvingade jag P att koppla på släpvagnen och ta sig tid innan jobbet en dag. Men jag fick lov att köra själv, pinsamt att erkänna men jag har aldrig kört med släpvagn efter bil. Bara efter fyrhjulingen. Vi gjorde misstaget att ta med Hanna...trodde det skulle vara lite mera snö där vi tog granen än här ...men inte upp på halva låret! Vi bar Hanna och på vägen tillbaka släpade P på granen. Trodde vi skulle dö, flåsade som två grisar :) Och vårt granhämtarställe är inte bra längre konstaterade vi...dom har växt sig för stora och fula. Vi tog en granjäkel och åkte hem. P kastade sig i duschen och åkte till jobbet, jag duschade Hanna. Hon var full av snö, såg ut som en michelingubbe. Men det var vackert i skogen även om jag förbannade snön just då :)
Sån här gles och spretig gran har jag inte haft på många år...
Franz gillar att sova under granen även i år. Och han har tassat på en enda julkula bara.
Dagen innan julafton var jag och syrran och tände på gravarna och handlade det sista på ica. På kyrkogården och ut mot sjön så uppenbarade det sig jättefina moln sk pärlemormoln. Många runt om i Dalarna som såg samma :) 

På julafton så åkte vi till Ps syster med familj och som vanligt kom P och Ms föräldrar också. Och som vanligt så åt vi, pratade, öppnade några paket och fikade innan hemfärd. Öppnade våra övriga paket här hemma och sen var det lugnt resten av kvällen. 

Juldagen så kom Ps mamma, min pappa och hans väninna hit och åt med oss, trevligt. I sov över så vi tillbringade en lugn kväll ihop. 

Annandagen var vi bjudna till Ps pappa och A-M, även I var med dit. Det är något jag verkligen uppskattar, att vi kan umgås allihopa utan krångel. Vi fick såklart både god mat och efterrät. Och en del självförvållade rivsår...för ingen av oss kunde låta bli att leka med deras nya kattunge Elsa. Busig och lekfull som bara en kattunge kan :)
Så julen har som vanligt varit lugn...saknar dock att träffa syrran men vi ska försöka rodda ihop något.

Idag var min vän I hit och fick hjälp av P med sin nya mobil. Trevligt att träffas en stund, hon hade en massa gottis med sig som hon bjöd på. Tackar tackar!


2 kommentarer:

Vida sa...

De där molnen alltså :). Älskar dem, de är magiska.
Kramar och god fortsättning
Liv

Tomas Varg sa...

Typiskt 71:or att förbanna snön!
Fina moln, lyckades fota dom också :)
Frans ser väldigt oskyldig ut.
Gillar bilden med solen genom träden. Jättevackert!