torsdag 20 september 2018

Svamp och stuga


Ja...vi var ju sjuka sist jag skrev. Och banne mig...jag är inte helt pigg än. 

Iaf...en morgon så gick jag och Hanna en kort promenad på gruvbacken och fram till badplatsen Adam och Eva. Plockade kaningräs på tillbakavägen och träffade en vän. 
Den nya spången med bänk, mysigt.På torsdagen hade jag piggnat i lite så jag och Hanna tog pickupen och drog till skogen. Ville leta kantareller och hittade några små torra stackare på tre olika ställen. Det var ändå mycket andra svampar i skogen...men dåligt med gulingar. 


Det här är en slemsvamp som heter trollsmör.Vi åkte runt sjön Hinsen och letade oss på andra sidan tjärnen där vi har stugan. Det var inte så spännande men nu har jag sett det. :)
Sen åkte vi till stugan och fikade. Gjorde inte nån direkt nytta men tog hem lite grejer att diska. 
Vi hade en skön och solig dag utan några krav. Mysigt. 


Ännu mera stuga... Jag och P har köpt nya sängar så såklart skulle dom andra stå i stugan. Vi röjde och städade, bubbade och bar. Sen målade jag en lagerhylla och P satte dit vindskivor på verandan och snickrade på dasset. Vi har bytt tak på verandan.  Nu saknas bara nån slags vindskiva eller vad det är, i plåt. Sen åkte vi hem och gjorde mat och åt med barnen. Och åkte upp till stugan igen:) Nu för att sova där första gången. Vi hade tänkt hela dagen att vi skulle provelda i vedspisen men gjorde det aldrig. Vilket vi fick ångra... för det rykte in. Men min eminenta sambo tände gasollampan, ja, gasol, inte fotogen. Den går på ledning från samma gasoltub som kylskåpet. ( som inte funkar)  och sen plockade han isär delarna inuti spisen och dammsög den. Dammsög? Ja...vi har ett elverk men det låter så illa att vi använder det bara till maskinerna när vi är där och jobbar. Annars så finns det ingen ström eller rinnande vatten i stugan. Nåväl...han plockade ihop sakerna och tände bara nån pinne för att se om det rykte. Men det gjorde det inte så vi eldade, spelade kort och åt lite godis innan vi gjorde kväller. Hanna var skeptisk först men sen kröp hon ner under mitt täcke som vanligt och somnade bums. Och nästan jag med...men P hade legat vaken ett tag och lyssnat på regnet.
Dagen efter sken solen så fint när vi åt frukost. Jag åkte hem och sen vidare till Sågmyra och Linnéas fik och butik.


Vi köpte ju stugan av en arbetskamrats mammas dödsbo...och en dag hade hon med ett gammalt fotoalbum med bla den här bilden på stugan. Inga träd runt om och boden står högre upp mot stugan. Verandan är inte byggd än.  Roligt att få se :)

1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Låter ju riktigt mysigt, vilken tur att ni fick värme till slut. Kul med det gamla fotot.