tisdag 18 december 2018

Alltid är det nått...

Jag blev sjuk...ingen feber konstigt nog men rasslig i halsen och i bröstet. Hosta på nätterna osv. Låg hemma och tittade på naturprogram, orkade inte se någon annat :) 
Men innan det bröt ut på riktigt så åkte jag, P och Hanna till stugan. P hade lite att fixa med och jag sågade ner min julgran som jag har spanat på hela hösten. Ja, på vår egen mark :) P ville stanna och elda och vara där en stund...jag ville bara hem. Höll på att dö bara av att dra fram granen. :) Så vi åkte hem såklart. Ni som läst bloggen länge eller som känner mig IRL vet ju att min pappa har varit sjuk i flera år. Nyss låg han på sjukhuset i tre veckor och dom har grejat med allt möjligt för att hjälpa honom att må bättre. Han skulle få åka hem på torsdagmorgon och såklart fanns det ingen som kunde hämta honom mer än jag...tur min förkylning hade gett sig någorlunda. Både för att jag skulle orka åka men såklart mest för att inte smitta honom. Så jag hämtade honom, lämnade av honom hemma hos sig, var på apoteket, handlade och fixade lite innan jag åkte hem och kastade i mig en tallrik fil och åkte till stan igen.

Varför det då? Jo, för en kväll kissade Hanna inne, det har hon för det första aldrig gjort, för det andra så var det blod i kisset. Hundra tankar genom min hjärna....urinvägsinfektion? Livmodersinflammation? Knölen hon har på magen som ställt till något?
Jag mailade Vettris och fick en tid på torsdagen. 
Så i med lite fil i gapet, ta ett urinprov på Hanna och sen in. Vet ni hur svårt det kan vara att få ett urinprov på en hund som undrar vad du gör bakom den?
Veterinären klämde och kände på magen, tog tempen och kollade provet. Jo, visst hade hon en UVI. Penecillinspruta i nacken och recept på tabletter utskrivet. Skönt! Skönt att det inte var något annat. Nu hänger hon med en stund till, i mars blir hon 15 år...hon är glad och oftast pigg, hänger gärna med i bilen och tar en promenad på något annat ställe. Här hemma har hon tröttnat på att gå efter vägen :)


På fredagen var det dags för årets julbord med jobbet. Vi var på Dalasalen och showen där tillhandahölls av mitt ex:s kusin. Roligt att se honom spela :) Maten var god och efterätten med. Jag var nykter men var som i en egen bubbla ändå, fattade knappt vad folk sa. Så jäkla ont i huvudet! Liksom i nacken som spred sig uppåt. Inte migrän alltså. Jag motade med treo men fick ge upp och åka hem. Och det var nog lika bra...rätt tråkigt faktiskt. Vårt jobb passar inte på utdragna "sitta på din plats"fester, vi vill mingla, snacka och dansa :) 


Så det här med julandet har liksom inte tagit fart... några klappar saknas än och nästan all städning är kvar, jag har bara bakat kolasnittar och pyntat i vardagsrummet. Men det blir väl jul i år med alldeles oavsett vad jag eller någon annan har hunnit med :)

1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Men oj va nervöst med Hanna, jag älskar ju henne. Tur att hon hönger med :D
Utdragna ”sitta på din plats” fedter är boring, men bara maten är god ;)
Krya på er och God Juuuuuuuuul.
Behave!