söndag 30 maj 2010

Kretaresan, del 1. Hotellet.

Så här fint var det vid poolen med restaurangen alldeles bredvid. Dom vita och röda blommorna är rosor som var som vackrast dom första dagarna. På taket en bougainvillea och längst bort olivträd.

Stefan Village... våran fasta punkt den här resan.

Inser att jag inte kan skjuta upp det längre, ska försöka åstakomma en blogg om Kretaresan. Men det blir nog uppdelat på flera bloggar...
Iallafall...Mamma och A-C hämtade upp mig på fredagen och vi hade god tid på oss ner till Benstockens långtidsparkering och Arlanda. Langade in bagaget och gick igenom passkontrollen, där vi kom i samspråk med ett par som hade stuga strax före Linghed visade det sig. Dom skulle också till Chaniakusten. Väl ombord var det ganska mycket barn men det gick skapligt både hem och dit. Även om det var en del grin och ont i öronen. Jag blev iallafall botad...ville ju åka med hela familjen nästa år men efter det här så vete fan. Jobbigt att resa den här gången tyckte jag och hade då inte velat ha barnen med. Vi kom fram sent, busschauffören körde som en galning så det var lika bra att det var kolmörkt så vi inte såg något. Klev av utanför hotellet och insåg att vi bodde ett stenkast från Eva suites där vi bodde förra gången. Hotellområdet såg fint ut med mycket blommor och träd. Fick vår lägenhet, åt och somnade.

Så här lugnt har jag aldrig sett havet på Kreta, brukar våga mycket mera och det gjorde det alla dagar utom den här. Förstår inte hur dom kan skriva att det är barnvänligt med alla underströmmar och ofta ganska stora vågor.
Balkongen som skymtar bakom olivträdet var våran.

Lördagen började mulet och vi passade på att gå i affärer och se oss omkring. Det regnade tom, en rejäl skur. Hmm...undrar om det klarnade upp så vi solade lite...minns inte.. Söndagen var det sol men blåsigt. Vi låg på stranden, drog upp solsängarna mot en mur där det var mera lä så vi inte skulle blåsa bort. Lyckades bli röda alla tre och nu fjällar jag som en gammal reptil...Kvällarna var kalla mest hela tiden,det var nån kväll som vi faktiskt kunde sitta på balkongen. Vår lägenhet låg lite inklämt och undanskymt, vilket jag kan tycka är skönt. Är ingen "bo direkt vid poolen" människa. Men det här läget var inte så mysigt direkt, bara tidig morgonsol och en smal strimma på eftermiddagen vilket i kylan gjorde våran lägenhet kall, rå och fuktig. Det var som att bo i ett mausoleum med all kall marmor. Sängarna var alltid fuktiga och vi tände sänglamporna i god tid innan vi skulle sova för dom avgav nämligen värme som lindrade lite. Och på tal om sängarna....städerskorna gjorde fjärilsliknande saker av våra kläder om vi lämnade dom på sängen :) Önskade många gånger att vi hade tagit med oss flera varma kläder. Hotellet får 3 KRI KRI getter av 5 möjliga och det beror enbart på att poolområdet var fint men egentligen för litet för alla som bor där, att hotellområdet i sig var väldigt vackert med rosor, oleander, palmer, olivträd och underbart doftande jasmin. Personalen var trevlig, både i receptionen och på restaurangen, dom kom tex upp till rummet med våra pizzor. Men A-C tyckte inte att hotellet höll Sun Garden standard. Så...3 KRI KRI får det bli. Hmm...skulle ha valt en annan bild...men då hamnar den överst....jo...jag gör nog så ändå.
Tänkte skriva en bok som skulle heta: I olivträdets skugga. Men det var ju ingen sol så det blev ingen skugga att sitta under...

Nästa blogginlägg kommer att innehålla lite mera sol och en utflykt, så håll er uppdaterade! :D

1 kommentar:

Annika sa...

Härliga semesterbilder.. :)