måndag 4 oktober 2010

Längre Kloten berättelse.

Fredagmorgon pussade jag min familj hejdå och åkte mot Falun. Hämtade upp C på vägen, packade om oss till Is bil och hämtade upp S och M. Vi stannade i Smedjebacken för fika och Billiga Nisses. Tyvärr så tänkte dom sluta med kläder... jag som hittade en massa bra barnkläder där sist. Det blev iallafall några småsaker till barnen. Vi handlade mat på Coop utanför Ludvika och åt lunch i Grängesberg. Sen åkte vi till Kopparberg där vi gick i några småaffärer bla våran favvosecondhandaffär. Hittade inget jag ville ha eller ens prova den här gången, tyvärr. Vi åkte mot Kloten och stugan. Installerade oss i våra rum och började förbereda tacopajen. När S bäddade passade vi på att plocka fram mousserande vin, choklad och en liten present + ett presentkort på en middag på restaurang med oss :) Tog såklart kort men....jag tror inte S vill ha dom på bloggen.... Vi skålade, åt paj, drack lite mera vin och åt choklad medans vi pratade. Dagen efter gick vi ut på skogspromenad, målet var ett vindskydd som vi spanade in förra gången vi var här. Men när vi kom fram var det så nergrisat med skräp i eldstaden osv så vi bestlöt oss för att gå vidare. Varför gör folk sånt? Tänker dom inte på nästa som kommer dit?
Hmm... vart är vi nu....och vart ska vi?

Jo, hit.


Vi hittade ett annat vindskydd med eldstad och sjöutsikt där vi grillade korv och pinnbröd. S gjorde mos på spritköket så vi kunde göra tunnbrödsrullar. Mätta styrde vi våra steg hemåt igen. På vägen tillbaka hittade vi kantareller som fick följa med och ingå i kvällens måltid som var potatisgratäng med fläskfilè, sallad och vitlöksbröd. Mumsigt! Sen blev det mera choklad och gött dricka och såklart: prat :)
Söndagen städade vi ut stugan och åkte hemåt. Stannade på två loppisar, inga fynd för mig. I Borlänge stannande vi och gick ner i Frostbrunnsdalen där jag aldrig hade varit ....trodde jag. Kände igen mig direkt! Det var ju där vi fikade i slänten och fångade grodyngel i dammen. Jag som alltid trott att det var i Säterdalen. Vi fikade Is suuupergoda chokladkladdigakaka och tog en snabbtitt på källorna som bubblar upp i det grunda vattnet. Inte så vackert där nu men jag vill åka tillbaka i vår. Vi åkte hem och skildes åt med en massa tack för en trevlig helg :)
Frostbrunnsdalen, ska utforskas mera.

1 kommentar:

Vida sa...

Vilken fantastisk helg du verkar ha haft!!