onsdag 27 mars 2013

Vinter, vår och toarullskaniner.
Det går långsamt åt rätt håll här hemma. A är feberfri men hostar och hostar och ligger vaken lääänge pga den. Jag känner mig fortfarande slut i kroppen, i bröstet känns det som om jag skulle vara febrig eller ha en dunderförkylning. Men jag har ingen feber längre och är eg bara snorig. I natt låg jag dessutom vaken med riktigt irriterande kill i halsen, var tvungen att sitta och sova till slut. :(


Gick en minipromenad igår med Hanna och plockade in björkris och några kvistar pors, samt hämtade posten. Efter det fick jag vila innan jag kunde dekorera riset och plocka fram några påskprydnader. Jag har inte mycket alls och nu slängde jag några. Gamla fula som jag tröttnat på och några vindögda trasiga kycklingar som barnen gjort och inte ville ha kvar. I soporna åkte även " superkaninen", en toarullskanin som A gjort. Den är klädd i gul servett och en annan servett är vikta som öron. Just det här exemplaret har dessutom extra utrustning i form av glasögon och mantel :) Fick höra att grannarna också har en sån kanin....ja..utan extra materialet då, blev så full i skratt. Berättade det för A.... och då kom han på att han skulle ha kaninen kvar. Kastad sa jag bara.... och ett minde världskrig utbröt! Men du sa ju att det var ok sa jag. Neeej, det hade han aldrig sagt! Såklart var det vid läggdags och han var jättesur och arg och jag var irriterad...en toarullskanin liksom... Men...snäll som jag är så letade jag reda på kaninjäveln och ställde den på hans bord bredvid sängen :) Glad pojk i morse...
Själv gick jag ju upp med J och fixade frukost och skickade iväg med bussen. Sen tog jag och Hanna en kort promenad på sjön. Gick långsamt för att inte bli så flåsig, tungt i bröstet. Skönt med lite luft och sol. Nu har jag duschat och slängt ut täcken, kuddar och överkast på vädring. Så mycket katthår på överkastet!


Våra vägar var oplogade och jobbiga att gå så vi tog skoterspåret istället.


Andra spår fanns det också..här har en fågel landat och kalasat på fisk som någon lämnat. Tittar man noga så ser man spår efter vingarna i snön. ( det går ju att klicka på bilderna så blir dom större )


Räven har gått mellan borrhålen för att hitta fisk. 


Nu finns det även spår efter en lekfull pudel och hennes matte ;)


Dagens " sol över sjön" bild :) Det är fortfarande vackert men nog längtar jag efter vår nu!


Hemma på gården höll Katla på att jaga flugor vid husväggen men hon ville inte vara med på bild utan flydde via staketet...


Och det är pga Katla som mina fåglar får häcka under glaskupan...förra året förstörde hon tre små vaktelägg. Fåglarna, boet, äggen och fjädrarna är köpta var för sig i blommaffären på Kupolen, är det Blomsterriket tro?


Gamla påskägg och några som barnen gjort, snygga ihop på samma ställe. Skulle vilja ha en fin porslinshöna...men hittar inte den rätta. För jag har såklart en bild i huvudet hur jag vill att den ska se ut :)


Trött på vintern och trött på sjukdomar.... tur det finns bra tidningar att gotta sig åt! Nära har jag läst ut, tyckte det var ovanligt mycket läsning. Och Allt om trädgård har jag inte börjat på än, hoppas på många fina vårbilder :)

1 kommentar:

LINDA sa...

Skönt att du börjar bli bättre! Här har det också varit krassligt. Hade feberi innan Mexiko, första veckan i Mexiko och nu i helgen. Nu får det vara slut på det här! Hoppas att våren värmer bort alla virus!

Krya och glad påsk!
//Linda