söndag 16 juni 2013

Älgsafari.


På torsdagskvällen hade vi skolavslutning som var snabbt överstökad, barnen ville hem och äntligen få lov :) Fredagen var jag ledig, sista dagen att ta ut med J, nu är han för stor. Jag städade lite på övervåningen, P grejade i garaget osv. Tidigt i säng för på lördagen jobbade jag 6-12, det var längesedan. Hämtade svärmor I på hemvägen, hon skulle hämta sin sommarpresent ;) P har köpt en Opelkombi som hon ska få ha under sommaren. Vi åt mat, hämtade J som var på kalas, var på loppis hos grannarna och I grejade med sin dator. Hon åkte hem och kvällen var för fin för att bara vara inne. Så vi tog våran "terrängbil" golfen, köpte fika och åkte ut i skogen på "älgsafari", fast alla djur var välkomna att visa sig. Förut fanns det organiserad älgsafari här i trakten, man åkte med buss och kollade på älg och så ingick det fika i priset. 


Bra bil som man kan sitta och fika på.

Barnen fick bestämma åt vilket håll vi skulle åka och då blev valet som vanligt, att åka till den utbrunna minibussen :) Den här gången hade någon försökt flytta på den och släpat den några meter. Det kom ett äldre par  i bil som sa att det var några utländska bärplockares buss.A fick agera modell men knotten ville äta på honom så tålamodet tröt rätt snabbt.


J hittade en gammal lykta, kanske den som orsakade branden?


Och minsann, fick vi inte se en enda rackarns älg!


Och två stycken ugglor, fast på olika ställen. Om ni klickar på bilden så ser ni ugglan bättre :)

Ja, vi fick se en älg och två ugglor, bättre än ingenting. Många gånger så får man inte se ett enda större djur. Men kvällen var fin och bjöd på en trevlig åktur med färgsprakande avslutning över Ågssjön. Vi kom hem sent och det var bara att ramla i säng för både barn och vuxna. Jag var jättetrött efter att ha gått upp tidigt och jobbat.


 Ågssjön, om ni tittar noga så ser ni vindkraftverken.


Hyttan i Åg.

Och idag då...ja, vi sov länge, min kropp värker och har gjort hela dagen. Har även en tråkig molande huvudvärk som var som värst mitt på dagen. P fick massera min nacke och rygg och jag tog medicin, som jag mådde illa av sen. Skjutsade J på ännu ett kalas, åt god lax och åkte för att fira barnens kusin P som fyllde år. Pratade och åkte och hämtade J, fikade, pratade och åkte hem igen. Ps syster bjöd på jättegoda citronkakor som jag måste prova att baka. Men nu är det läggdags och jag hoppas att krämporna är borta imorgon.

1 kommentar:

Annika sa...

Det står en utbränd bil på sidan på vänster sida av vägen om man åker på Leksandsvägen mot Leksand.