torsdag 1 maj 2014

Lite allt möjligt...Då ska vi se...jag börjar med katten. Hon blev bra i tassen på två dagar, skönt. Hon släpar hem och ibland in div döda djur, lite väl äckligt ibland. Hittade resterna av en domherre eller ev bofink i källaren, P hade burit ut en stor sork som hon släppte på övervåningen och en dag kom hon med en fladdermus ute på gården. Möss, sorkar och råttor...heeeelt ok, men kom inte in med dom. Övriga djur kan hon väl låta vara.


Fladdermus.

I söndags lastade vi barnfyrhjulingarna på släpvagnen och åkte till banan i skogen. Byggde några enkla bänkar, grillade korv och bara njöt av att vara ute.


Jordlöpare...eller?Sen var det dags för jobb igen på måndagen, skönt att det bara var tre dagar. I går em drog vi ihop plankstumpar, ruttna stockar och faktiskt någon ful trämöbel och byggde en brasa nere vid sjön. Först åt vi tacos och under tiden började det att snöa. Blä... Kallt, blött och trist. Men bra ändå för det har varit väldigt torrt i markerna. Vi var ute någon timme men det blev inte så sent för P skulle upp och jobba. Skönt att ta en varm dusch sen och krypa ner i sängen med Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg. För att sedan vakna upp till en snötäckt värld. Jag är verkligen trött på snö kände jag :) Men den töade snabbt bort igen.


Allt pryder en skönhet.

Nu har jag läst ut boken, tvättat och bakat en kladdkaka som ska avnjutas med grädde och jordgubbar senare. Orkade inte baka i går :) Och så var det en tjej hit och hämtade våran träeka som vi tänkte att barnen skulle ha att leka i men som aldrig blev särskilt populär. Tror jag ska plantera något som insynsskydd där....


1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Snö! Va!
Vänder genast blicken mot fönstret och kalvhagen med de knallgula maskrosorna för att sudda bort bilden med de stackars snötäckta penséerna från näthinnan.

Hoppas det var sista gången för denna säsongen och att det blir lite ordning på vädret hos er.

Kramen
Anette