söndag 4 maj 2014

Marknad, vatten och fåglar.


Härligt med fyra lediga dagar! Torsdagen hände det inte så mycket men i fredags så åkte jag och barnen till Rättviksmarknad. Det var fint och soligt här när vi åkte men framme i Rättvik så var det kallt som sjutton och det växlade mellan snö och sol. Vi gick en sväng och tittade men handlade inte speciellt mycket. Barnen åt hamburgare och jag fick en god kantarelltoast med västerbottenost, mums! Träffade några gamla bekanta, roligt! Och såklart sådana som jag umgås med nu, också roligt! :) Vi åkte över Sörskog och Bjursås hem och kollade vart jag har bott förut. Svängde ner i Grycksbo, där jag också har bott, och handlade fika. Var in på deras fina handelsträdgård och där mötte P upp oss efter att ha slutat jobbet. Vi lämnade en bil och åkte ut i skogen för att mumsa i oss fikat innan vi åkte hem.Penseer i alla färger!


Vacker bäck i Grycksboskogen.

På lördagen så var jag i trädgården en stund. Gjorde inga stordåd, rensade lite ogräs i den sista orensade rabatten och gick omkring och drömde om sådant jag vill göra. Jag och Hanna gick en promenad och sen var jag inne och grejade lite.


Brukar inte mata fåglarna så här sent på säsongen med dom ger mig så mycket glädje :) Älskar att titta på alla som samlas för att äta.


Det börjar knoppas och grönska.


Knasig bild...men jag vill att ni ska titta på dom röda, kottliknande sakerna i bakgrunden. Också glädje, det är mina gula tigerliljor som är på väg upp. Där spanar jag också efter liljebaggarna och deras ägg.När P kom hem från jobbet på lördagen så packade vi ihop matsäck och åkte ut i skogen. Stannade först vid en å i Åg. Det är så vackert där och det går en vandringsled förbi, är sugen på att gå den. Någon som vill vara med?


Sen blev det korvgrillning vid Petters udd i Ågsjön. Solen sken men innan vi var klara så drog det ett snöfall in över oss och det var skitkallt trots elden. Det försvann lika fort som det kom, typiskt aprilväder. Hallå, det är maj nu! Barnen hoppade på stenar och täljde på några pinnar, hunden tiggde korv och vi hade det bra.

 I holken bodde det någon, som skrämde mig genom att titta ut genom hålet. Jag ville såklart inte störa utan skyndade mig därifrån.


 Det var inte den här gynnaren i alla fall...

Vi åkte vidare och såg en tygfågel hänga ensam i ett litet träd. Stannade och knäppte ett kort och lade ut honom på vår lokala köp och sälj sida på facebook. Genast var det någon som kände igen honom och plockade upp honom samma kväll. Kändes bra att vi följde vår impuls och lade ut honom :) Vi stannade på några ställen till under kvällen, tittade, undersökte och fikade. Vi fick se fler fåglar, en stor rovfågel som jag inte vet vad det var, en orre och en tjäder och en hona till någon av dom, tror det var en tjäder det med. Nöjda åkte vi hemåt.
Vindkraftverken i Järbo, det här är bara några av dom. 


Glittrig sten som skivar sig i små mjuka skivor. Någon som vet vad det är?

3 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Det både låter och ser ut som att ni haft en helt underbar ledighet!

Vida sa...

Vilka härliga bilder.. och vad jag blev sugen att gå på Rättviks marknad, det gjorde man ju varje vår och höst. Om så bara för att äta varma chips och marknadsgodis. Det är mysigt att gå där även om man inte handlar.
Kramen

Anonym sa...

ÅÅåh!
Den toasten testade jag förrförra året. Sååå god!
Det året snöade och regnade det också. :/

Ska försöka få till ett besök till höstmarknaden.

Fina naturbilder :)

/Annika K