söndag 20 juli 2014

Norrköping- Harry Potter och Kolmården.På morgonen efter våran första varma natt så åt vi god hotellfrukost och sen gick vi ut på stan. Handlade lite och strosade omkring. Var till hotellet med våra saker och sen åt vi lunch innan vi promenerade bort mot Nya arenan och Harry Potter utställningen. Det var mest montrar och några uppbyggda miljöer, mycket kläder och tillbehör. Man kunde lyssna på mera info via en "audiolur" som man fick låna. Vi tyckte att den var ok, J tröttnade snabbast, men det hade gärna fått vara mera interaktiva saker. Det råder absolut fotoförbud därinne, tråkigt. Och det var ganska dyrt i souvenirshoppen. Men är man Potter-fan så är det värt besöket.
Barnen köpte varsin trollstav, Harrys och Voldemorts.

Dagen efter var vi uppe i tid och I rattade oss med säker hand till Kolmården. Vi gick ganska snabbt förbi dom första djuren för vi ville komma till den nyaste attraktionen i tid och slippa köa hela dagen. Vi fick köa ändå men inte olidligt länge. Jag snackar alltså om Safari, linbanan som går mellan 2,5m - 20m upp i luften. Först var vi rätt stela och lite rädda men sen njöt vi av åkturen. Vi såg björnar, lejon, giraffer och en massa olika hjortar och dylika djur. Väl värt väntan :)


Lejonen var otroligt svåra att få sikte på i kameran, hoppas på någon bättre bild i den andra kameran. Har inte tömt den än.

Sen klev vi ur våran gondol och gick vidare mot Delfinariet. Vi hann äta burgare innan showen började. Den var också värd att se men jag hade faktiskt förväntat mig mera...mera tricks och så. Men kanske är det här snällare mot djuren. En trevlig stund i alla fall :)Ut i solen igen och vidare mot nya djur, bla tigrar, röd panda och lodjur.


Sen gick vi tvärs över gatan och in på Tropicarium, lika bra att ta allt på en gång. Där tittade vi på små apor av olika slag, papegojor, ormar,spindlar osv innan vi kom fram till fiskarna.


Det fanns såklart en massa olika men mest spektakulärt är väl det stora akvariet med hajarna i och bassängen med rockorna. Saltvattenfiskarna fick oss att tänka på snorklingen i Egypten. Jag och J testade att stoppa ned händerna till dom små " doktorsfiskarna" som är kända för att äta hudflagor på folks fötter. Och vi klappade rockorna, kändes väldigt lena och lite slemmiga. Även här så förväntade jag mig mera, är jag bortskämd? Men jag har ju inget att jämföra med egentligen...Kanske tycker jag det för att det inte lever upp till priserna...Men det var ett trevligt besök det här med.


Drakfiskar, som jag aldrig fick se i Egypten. Det här är ju inte riktigt samma sak :) Men vackra är dom.
Den här gynnaren blev väldigt intresserad och åkte upp och ned efter glaset, det var den vi klappade.

Inga kommentarer: