lördag 19 juli 2014

Norrköping- stad,parker och hotell.


Hallå på er! 
I måndags åkte jag och barnen in till Falun och hämtade upp min arbetskamrat och vän I. Vi skulle till Norrköping av alla ställen :) Anledningen var att J sett reklam om Harry Potter utställningen som är där men jag ville inte köra ner dit ( lite feg med bilkörning ) men I sa att hon blev med som chaufför på ett villkor: att vi också besökte Kolmården. Och det sa vi inte nej till så vi bokade tre nätter på Elite grand hotell i Norrköping. Efter en ok resa ner så letade vi på en parkeringsplats och gick en sväng innan rummet skulle bli klart. Vi gick över Motala ström och hamnade i Carl Johans park med kaktusplantering, formklippta träd och fina planteringar. Väl på rummet så gjorde vi oss hemmastadda och vilade lite innan vi utforskade stan mera. Hittade den fina Strömparken med en rinnande bäck/ å och en "vattenlek" där man kan pumpa fram vatten i olika kärl och banor. Vi hann kika lite i affärer innan dom stängde och åt mat innan vi gick till sängs i värmen. Sååå varmt på rummet! Dom bjöd på Ramlösa och vi hade en fläkt men det hjälpte knappt. Aldrig sovit så dåligt borta tror jag. Annars var hotellet fint och frukosten god. Kan ju nämna att A har ätit väldigt bra hela vistelsen, det är roligt. :)

Utsikt från fönstret första dagen.Elit Grand hotell, sett från framsidan.


Kaktusplanteringen i Carl Johans park.Höga pelargoner!


Observera spårvagnen i bakgrunden, vi åkte tyvärr inte, kunde inte betala kontant ombord och vi orkade inte krångla.

Strömparken.


J kikar närmare på ett Tulpanträd.

Ett stort plus får stan för sina fina parker och allt vatten som rinner igenom. Ett minus dock för att det var dåligt med information om växterna. Vid tulpanträdet satt det en plakett att det var en gåva och vid kaktusarna fanns det info, annars dåligt. Vi såg ett träd vars blommor nästan liknade små orkideer i glesa klasar.Googlade och frågade på fb men  ingen visste. Till slut hittade I en sida där vi kunde konstatera att trädet är en Katalpa eller Trumpetträd. Väldigt vackert! Och tyvärr inte härdigt här hos oss.
Nog skrivet för idag... trött. ;)

1 kommentar:

Vida sa...

Vilka härliga bilder. Har inte varit där på över 15 år men minns det som en så vacker stad. Kramar från Liv som läser ikapp hos alla er