onsdag 31 december 2014

Sammanfattning av 2014.


Ok, ska försöka sammanfatta 2014. Tror inte att det blir lika utförligt som tidigare år :) Och alla bilder kommer från mobilen av div anledningar.

Året började som 2013 slutade. Dåligt med snö, det kom inte ordentligt förren den 13 januari. Och jag led fortfarande av sviterna efter lunginflammationen, i slutet på januari gjorde jag en lungröntgen men dom såg inget fel. Hela januari var jobbig med onda revben och tung andning. P fyller år såklart.

Men februari rivstartades med en resa till Lanzarote med min kära syster. Det var underbart att få åka bort och bara vara. Mindre kul att jag upptäckte kvällen innan avresan att mitt pass hade gått ut....Men det ordnade sig och jag fick åka på mitt körkort. Puh!
I februari har vi ju även årsdagen av mammas bortgång....saknar!


I mars sa en arbetskamrat: håller du på fortfarande? Med vad undrade jag...Med att hacka, hosta och harkla dig. Han sa att han hade fått astmamedicin utskriven efter lunginflammationen för att den skulle läka ut ordentligt. Och jag hörde av mig till VC igen och började en utredning om ev astma, vet ej riktigt när det var. Men märkte att det blev värre med tung andning och rassel i halsen på vissa ställen på jobbet.
I slutet på mars var jag  med som tränande elev på Beröringskällan och gav healing. Väldigt lärorikt och roligt. Och samma vecka var vi ut ett tjejgäng och åt mat och hade trevligt.
J firade sin födelsedag med kompisarna här.


Bilden på humlan och krokusen var en av dom mest likade på fb....I april vaknade naturen till liv och vi gjorde en massa små utflykter, jag gick bla upp på Bispbergsklack. Katla hade ett närgånget möte med en huggorm ( tror vi ) och tassen svullnade upp och hon mådde dåligt i några dagar.
Maj kom med mera grönska och vi var ute i skog och mark. Var till Rättviksmarknad med barnen och på andlig mässa i Smedjebacken med I. Grejade i trädgården som exploderade av blommor för plötsligt var det närmare 30 grader varmt! Barnen tog första doppet för året och jag fick verkligen SE en ande med mina "riktiga ögon".


I slutet av maj var det dags för Säfsen. Åkte dit ensam med hunden först, vandrade, red med min kusin och njöt av lugnet. Sen kom barnen och vi hade det hur mysigt som helst.Juni kom med förlovningsdag, skolavslutning, ofarligt utslag på As rygg och ben som kallades för medaljongsjuka. Midsommar firades som vanligt med att pappa åt hos oss :) Sen åkte vi till Ps syster och familj för fika innan vi som vår egen tradition bjuder, åkte till skogen. I år blev det Vintjärn och Åg. Det var så kallt på natten att mina krasseplantor frös! - 1,4 grader....på midsommarafton liksom... Dagen efter var kall och ruggig, vi stannade inne och såg på film. Hela juni var kall.

I början av juli så var jag med på Fröken Ls sommarkurs i Tyfors, lite bortanför Säfsen. Vi hade en underbar helg med många insikter och trevligt prat.
 Så blev det dags för semester. Och sommaren kom, det blev väldigt varm och skönt med många lata dagar vid Hunsen beach :) Jag och barnen åkte till Norrköping med min arbetskamrat och vän I. Bodde på hotell, såg Harry Potter utställningen och var till Kolmården. Så tacksam att hon ville vara med oss då P som vanligt jobbade nästan hela sommaren.Här är jag i gondolen som svävar över djuren i Kolmården.I slutet på juli var vi till Leksand och hämtade hem en ny kattunge som döptes till Malte. En ljuvlig liten katt som gladde oss med mys och roliga upptåg. Den enda som inte gillade Malte var Katla...

Värmen höll i sig och en dag mätte jag upp 46 grader i värmen på filten! Vi hade flera små skogsbränder runt omkring men det var inget jämfört med den sk Salabranden som härjade i augusti. Röken nådde ända hit och i Falun regnade det sot och aska, vilket vi iaf slapp här i byn.


Himlen mörknar när askmolnet från branden drar in.I september var jag och A sjuka. Först var jag hemma med ont i axlar och nacke, kunde inte lyfta armen. Veckan efter kände jag mig sjuk men vabbade för A var riktigt förkyld och ville inte vara ensam hemma. Jobbade någon dag och sen var jag sjuk igen. Och mitt i alltihopa så blev Malte dålig. Blödde ur stjärten och såg riktigt ruggig ut. Veterinären trodde att han slagits med en annan katt fast han eg var för ung, men skadorna såg sådana ut. Han fick medicin och en tratt. 
Första frosten kom och det var kallt inne.... något i bergvärmepumpen var trasigt och vi fick det fixat. 
Så kom den där kvällen, någon av septembers sista, när det ringde på dörren och jag fick gå ut och hämta in Malte. Han var död, påkörd, och sorgen landade som en stor svart fågel i vårt hem. Lilla älskade Malte, vi saknar honom än, en sådan personlighet.


Men hösten var full av roliga saker också, awareness-helg och sista delen av min kurs i Andlig healing. Nu får jag kalla mig diplomerad andlig healer om jag vill. I slutet på oktober hade min Fröken L nyinvigning av Beröringskällan och jag var återigen med som tränande elev. Den här gången erbjöd jag andekontakt i sittningsform. Så nervös innan! Men sen gick det bra, genomförde tretton sittningar och dom flesta gick helt ok.


I november fyller både jag och A år, fika såklart. Var med på en "prova på trance" dag hos Fröken L, spännande! Och jag och min vän L var dit en kväll när Fröken L går ner i trance och man får ställa frågor till andevärlden. Bra svar....:)
Jag och några arbetskamrater var in på Rottneby herrgård och kände av stämningen och fotade. Jag och M fortsatte till en hälsomässa på Lugnet. Och med jobbet så var vi på studiebesök på Spendrups bryggeri och på trav på kvällen.Vintern dröjde den här gången också, bara tunt med snö. Jag var iväg på mitt första rehabmöte någonsin trots 24 år i fabriken. Klarar inte av vissa avdelningar längre pga av astman,som jag fick en riktig diagnos på i november efter att ha medicinerat sen i juni. Många bra saker blev sagda på mötet...
Julen kom och gick, pappa åt här, gran, paket, godis, som vanligt. Men annandagen var annorlunda i år. Jag tatuerade mig nämligen. Hade bestämt mig för att tatuera över min gamla med något roligare. Tyvärr så blev jag väldigt svullen och blödde mycket så vi hann inte klart. Jag får gå dit igen och göra färdigt. Det är tråkigt för det betyder att jag måste gå igenom läkningen två gånger.  Kliar! Ni får se en bild fast jag inte tänkte det eg :) Nu måste ni ha i minnet att den inte är färdig, varken med färg eller detaljer :)


Mellandagarna har mest spenderats med näsan i en bok eller i soffan, kollandes på film. Skönt att bara vara. Men det har såklart även blivit promenader. Årets sista i morse när jag tog Hanna med mig och tände på gravarna. Sen gick vi i Prostparken, så mysigt, lugnt och stilla.


Jag har funderat mycket under året på vad jag vill och inte vill...vad som fungerar och inte. Jag har sagt det förut: jag vill vara ifred och hinna tänka, njuta. Jobbet fungerar ju inte så bra längre, jag har för ont, borde vara hemma mycket mera i förhållande till hur ont jag har. Värk i kroppen, huvudvärken som jag dras med, mer och mer motvilja till att släpa mig till jobbet. Och eg är det nog inte jobbets fel, det är jag som har förändrats. P har sagt det länge: säg upp dig! Men jag vill och vågar inte... men så funderade vi ett varv till. Och på rehabmötet så tog jag upp vad jag vill: jobba tre dagar i veckan och vara ledig resten. Det tog emots väl av min chef ( som jag redan pratat med )och personalchefen, läkaren var redan på min sida, hon är jättebra. Senare så hade vi möte på jobbet och företaget hade ok:at mitt förslag! Jag ska jobba måndag-onsdag bara! Ska bli såååå skönt! I början så ska jag bara njuta, läka och fundera men sen tänker jag dra igång med healingen lite. Mest för att underhålla kunskapen. Sen får vi se vad det här leder till.
En del har spärrat upp ögonen och omedelbart undrat hur "vi ska klara oss"? Vad fan har dom med det att göra? Ingenting... Visst, det blir inte så kul när lönen kommer men nu har vi gjort den bedömningen att det är värt det. Andra har hissat både ögonbryn och mungipor och tyckt att det är jättebra och önskat mig lycka till. :)

Nu önskar jag er alla ett GOTT NYTT ÅR, må det bli som ni vill!

4 kommentarer:

linnea-maria sa...

Vilket år! För dig har det varit ett andligt år känns det som och som har slutat i förändring. Jag är glad för din skull. Att ha mindre pengar i lönekuvertet är inte alltid sämre när du nu får gå åt ett håll du vill.
Jobbet var en stor del till att jag blev sjuk till slut och det hjälpte inte att jag sade ifrån heller :-/. Jag är glad att du fick gehör för dina ideer. Jag hoppas att du kan läka och få kraft till andra saker nästa år :). Gott nytt år!

Annika Christensen sa...

God fortsättning på det nya året.
Tänk vad det händer mycket på ett år.
Ha det gott
Annika

Ensamma Vargen sa...

Först och främst är jag glad över att du ska jobba mindre. Man har bara en kropp. Hoppas att du kommer att känna dig bättre under 2015. Att folk lägger sig i ditt beslut beror på att dom förmodligen är avundsjuka på att du har råd att jobba mindre, inget att bry sig om :) Det var jobbigt att läsa om Maltes död igen :( Gott nytt år och kom ihåg vad Peder har sagt, nu kan du nästan bajsa i duschen på jobbet ^^ KRAM SÖSTRA MI

Vida sa...

Gott Nytt År!
Vad härligt att få följa med i din tillbakablick på året. Jag tycker det låter som ett mycket klokt och moget beslut att gå ner i tid och satsa på dig själv och din hälsa.
Kramar från Liv