lördag 27 december 2014

Julhelgen 2014 Jaha, så var julen 2014 över...
Vi har varit hemma över julen, min pappa var här och åt med oss på julafton. Det var väl som vanligt,mat, klappar, godis, gran och lite tv. Det känns som om vi drar ner mer och mer på allt... inte överdrivet med mat eller klappar utan hellre sånt vi verkligen vill äta eller önskar oss. Det är skönt. En vän på fb skrev en status där hon undrade när magin med julafton försvann. Hon fick olika svar bla att den försvann när man blev vuxen. Det tycker inte  jag...riktigt...det kan fortfarande vara magiskt och underbart. Mycket av min magi försvann nog när mamma gick bort, för det är liksom inte samma sak längre. Och min P gillar inte "kraven och måstena" som han förknippar med jul så då blir jag också lite låg när jag känner att han inte känner eller uppskattar det vackra med julen. Och det är tråkigt. Men jag ruskar på mig och njuter av min jul ändå :) Granen, hyacinterna, tända ljus, godis och ledigheten. Vi har haft fina dagar, något annat säger jag inte :) Tittat på film ihop, spelat kort långt in på nätterna och varit ut på sjön.


Den här bilden på islyktan skulle ligga sist men det går inte att flytta den och muspekaren funkar inte heller....teknik är kul....inte...

Vi fick lite mera snö och kallt, någon sa att det hade varit ca 17 grader. På juldagen gick vi ner på sjön och kollade hur tjock isen var, mellan 19-22 cm på dom ställen där vi mätte. 
 J mäter isen med en tumstock som är modifierad för just sånt,det sitter en "pinne" längst ner. Man för tumstocken sakta upp efter kanten och då fastnar pinnen under isen och det är bara att läsa av. Fiffigt va?

 Köpte hyacinter i alla möjliga färger i år :)
 Fåglarna fick en stor kaka från Granngården, dom är inte så impade i ärlighetens namn, äter hellre vanlig mat och talgboll.

 Själv så njuter jag av böcker, redan läst ut Nyårskyssen av Nora Roberts och avslutade sista delen av Engelsfors - triologin idag, Nyckel.

Jag provade att göra islyktor med vattefyllda ballonger. Det gick sådär... Först så ville dom aldrig frysa, blev bara en tunn hinna. Sen frös dom för mycket så det knappt blev något vatten kvar i dom. Jag får testa igen och passa dom bättre. Men ni såg ju att det blev en ok lykta iaf :)På annandagen så åkte jag in för att tatuera mig! Den blev inte klar så ni får vänta på bilder tills dess ;)


3 kommentarer:

Ensamma Vargen sa...

Jag tycker också att julmagin är borta. Fina hyacinter :)

linnea-maria sa...

Julen är ju vad man gör den till, tycker jag. Vill man göra en magisk jul så får man fixa det själv, som vuxen är det så.

Vida sa...

Vilka vackra bilder <3 Fint med hyacinter i olika färger.
Jag tycker glimtar av magin kommer om jag låter den vara och inte jagar den.. Min gran ger mig julkänsla och att vara med dem jag tycker om. Men det är inte med samma förväntansfulla pirr som jag hade som barn... utan mer på ett lugnt vis.
Kramar från Liv