söndag 21 februari 2010

Concerta och en uppdatering.

I fredags fick P reda på att deras företag ska gå i konkurs, det har varit under rekonstruktion ett tag med det har inte hjälpt. Ingen vet någonting än, vad som händer, dom hoppas väl på att någon vill köpa och driva det vidare i Falun. Håll tummarna för det!
Efter jobbet åkte jag ner på stan och tittade efter present åt syrrans L och våran J. Blev en tröja åt L och jeans åt J och A. Men ingen present åt J, bara två små legopaket som hör ihop med det större jag köpte förut. Jo..förresten, jag hittade två nya Halvanböcker också. Men ingen sån bil som han önskar sig. Kanske blir Barnens Hus i veckan. Någon som vill föja med?
Jag hämtade även ut As medicin. Hmm.. kanske inte har skrivit om det? Vi ska prova ge honom medicin mot/för ADHDn, 18mg concerta till att börja med. P skulle ge honom igår, jag jobbade mellan 06.00- 12.00, men det gick inte. Och dom skulle iväg och titta efter längdskidor så P orkade inte bråka med det just då. Hittade beg skidor och pjäxor för 100kr. Och ett par graninge-gympadojjor åt P för 200kr. Helt nya. Vi möttes och åt lunch innan vi åkte till Ps syrra för att fira N. A surade större delen av dagen och åt varken hamburgare eller fika.
Idag provade jag att ge A medicinen..men han bara tjurade, grät och tjaffsade. Han var rädd att den skulle fastna i halsen och att den skulle förändra honom och han ville " ha mig som jag är". Till slut så fick han äta stora skedar med yoghurt och träna på att svälja direkt utan att leta efter tabletten. Den fick ligga på bordet så han såg att den inte låg där i. Men såklart låg det en tablett där. Som han fick i sig utan att han märkte något. Vi tänkte tala om det ikväll. Elakt? Ja..men nödvändigt. Jag har också tagit en tablett, för att ev få veta hur han känner det. Känner inget särskilt, möjligen är jag lite yr i huvudet, men det har jag varit tidigare i veckan också :)
Nu ska jag städa ur badrumms-skåpet, massa onödigt där som jag aldrig använder. Ha det gött!
*****************************************************************

Efter en dag med concerta så känner jag faktiskt att den börjar gå ur kroppen. Jag är mera ljudkänslig, blir lättare irriterad på barnens gnäll och känner mig mera "orolig". Tror A har upplevt detsamma men han är nog inte lika uppmärksamm på det. Han blev iallafall inte arg över att vi hade lurat honom och han tänkte ta den själv, i yoghurt, imorgon. Vi får väl se.... Tror jag tänker testa en tablett under en arbetsdag också. Amadeus har en väldigt jobbig hosta och lite feber, han får knappt andas mellan attackerna, så han blir hemma imorgon. Men Johannes ska till dagis så A får vila. Nu skidskytte.

2 kommentarer:

Annika sa...

Inte roligt att firman går i KK. :(
Hoppas något företag köper upp det.

Apropå det där med medicin. Kan ni försöka med nått belöningssystem varja gång han tar tabletten?

Kraaaam!

linnea-maria sa...

Hoppas att det kommer något annat företag som kan anställa folk.
Det är svårt att få barn att svälja tabletter, har tyvärr inget bra tips. Hoppas att han tycker att det går bra med medicinen i allafall. Kram /linnea-maria