måndag 27 februari 2012

En sväng till Gävle.


Och direkt kom min odlarångest på skam....och det är ju bra ;) ( se inlägget innan ) Återkommer om det...
Idag var jag ledig, barnen har sportlov och P har frivecka. Så vi åkte till Gävle..väldigt sportigt. Men vi behövde kläder till begravningen. P köpte kavaj, byxor, skjorta och en slips samt ett par mysbrallor men dom ska han inte ha på begravningen. Jag hittade en kjol, A fick en vit skjorta och J ett par svarta byxor. Enligt etiketten så ska man visst inte klä barn i sorgkläder...jag vet inte om det här eg räknas som sorgkläder. Dom använder ju svarta byxor annars också och vit skjorta under sina fina västar. Ja, nu blir det så här i alla fall. Jag tror inte att mamma skulle ha misstyckt.
Sen var jag och J in på Toys r us och tittade på present åt honom....han önskar sig typ ingenting. Lätt att handla då... På hemvägen svängde vi in i Sandviken och åkte till Bil och fritid ( tror jag det hette) för P skulle kolla på fyrhjulingar. Och vad låg det för något bredvid där? Jo...BoGrönt. Så jag gick dit och kikade, snabbt för P skulle hem och åka på hockey. Fanns en massa fint där, och jag som inte hade tid. Men jag skyller på tiden...att jag inte hann fundera på om jag behövde det som blev med hem ;) Det blev fyra små petunia sticklingar, en trollslända, en låda/kärl/balja i trä och en låda med glaslock som det står minnen på. Jag var så nöjd med våra inköp när jag kom hem och tänkte att nu ska jag packa upp allt och när P har åkt så ska jag ringa till mamma och berätta. Ridå! Och gråten var ett faktum. Fan. Jag har brutal " ringa till mamma" abstinens.
Men jag grät en stund, samlade ihop mig, packade upp, hämtade jord och krukor och planterade mina sticklingar. Och tyckte det var skönt med jord under naglarna. Nu ska jag mata mina små människoplantor och stoppa dom i säng.
Ja..en lite slarvig bild med mobilen, men det får duga.

3 kommentarer:

Livskrafter sa...

Låter härligt med lite jord under naglarna. Jag bor så underbart i ett "landshövdingehus" i Majorna i GÖteborg...MEN det finns en baksida...har nämligen ingen balkong och självklart ingen egen trädgård. När jag bodde i villa samlade jag på rosor och hade 39 olika i min trädgård. Jag får odla de vackraste pelargoner istället helt enkelt och njuta av vår fina bakgård istället
ha det gott
kram
Emma

Annika sa...

Kraaaaaaaaaaaaaam!

Vida sa...

Jag tror inte att din mamma misstycker alls över kläder oavsett om ni skulle vara helt i svart eller helt i färg... det är ju i minnet och i hjärtat hon finns hos er. Det känns ledsamt att hon inte är hos er.

Men du har köpt fina saker och odlarglädjen får det till och med att klia i fingrarna hos mig...

Varmaste kramen från Liv