söndag 3 juni 2012

Fixar- ångest.

I dag har jag en lätt "det är så jäkla fult här hemma"- ångest. Spelar ju ingen roll om jag har nystädat eller inte, det är bara så fult. Hatar dom terracottafärgade väggarna i vardagsrummet, inget passar ihop med dom. Jag har inte bytt gardiner där inne på 10 år. Jo! Det är sant, för det går inte. Dörrarna i hallen har samma fula färg, tapeterna i hallen på övervåningen hänger i trasor efter barn och katters rivande. Möblerna är fula och dom flesta begagnade eller ärvda. Och för många... i datarummet står dom på varandra i ena hörnet och i det andra står kattlådan och matskålarna. Känns som vi har saker överallt..och att inget har sin riktiga plats.Vi borde verkligen verkligen börja fixa här hemma på allvar, både med målning/ tapeter och med möblerna. Men...det är ju såååååå tråkigt med våra betongväggar, det tar en evighet att fixa. Vardagsrummet borde någon komma och göra åt oss, kanske bredspackla väggarna för att få bort alla ojämnheter, slipa golvet och fixa nytt innertak. Vill inte ens börja därinne själva. Gillar ju eg gamla möbler och sånt och har en del saker undanstoppade som skulle kunna bli fint....men orka göra i ordning... Har absolut ingen " måste ha det nyaste finaste dyraste"- sjuka, men...som det är nu vill jag inte ha längre. Det dög när barnen var små, nu vill jag ha det på ett annat sätt. Och som sagt: saker,grejer, prylar som inte har någon plats. Borde bära ut allt och bara bära in det vi verkligen använder och vill ha.
Ute finns det också massor att göra.... Bygglov, Äntligen hemma, Arga snickarn, Fixa rummet och Sofias änglar, alla är dom välkommna hit!  Och ja...jag får något gråtfärdigt över mig när jag ser sådana program. Dels att inget blir gjort här hemma, att det blir ( oftast ) så fint hos dom och att dom är så glada och tacksamma för hjälpen. Ni som läser ofta vet att jag beklagat mig förut över det här och kanske tänker: Men gör något då! Men det är så motigt....jag vill inte. Bara svinga mitt trollspö och vips så var allt fixat. Visst....en hantverkare skulle kunna vara nästan som ett trollspö men dom kostar pengar. Och vi har ju fixat badrummet, bergvärmen och fönstren med hjälp av hantverkare.
Ja, ja...jag har i alla fall dammsugit, dammat lite, vattnat blommorna och bytt i sängen idag. A har haft en kompis här som inte varit hit förut och det gick bra. P har varit i garaget och byggt pallgafflar till sin pappas traktor, nu är han där och kollar hur dom passar, sen innebandy. Barnen spelar och jag ska väl göra något mera nyttigt innan dagen är slut.
Förresten så var jag och barnen till Borlänge i går och handlade kläder till dom. Och våran Hicke är hemma igen efter några dagars bortavistelse. Kala däremot är borta än. Frågade PA vad hon såg....hon sa att Kala var hos en äldre man, hon såg att han klappade henne över ryggen. Kunde inte säga om hon var instängd där men hon sa att hon skulle komma hem igen. Det får vi hoppas! Vi saknar henne och har satt upp lappar om någon har sett henne. Kom hem Kala!

3 kommentarer:

Oss.... sa...

Jag vet hur det där känns....urrk! Men det kanske kommer igång en vacker dag!
Kram

Oss.... sa...

Jag vet hur det där känns....urrk! Men det kanske kommer igång en vacker dag!
Kram

Tomas Varg sa...

Fy vilken tråkig känsla det där är!!! Hoppas ni kan ta tag i det där snart. Är det dyrt att ta hem målarfolk med rotavdrag?