onsdag 1 maj 2013

Sista april - första maj.


I går uteblev den "första grillningen" här och istället åt vi tacos och hemgjord marängtårta med hemkokad chokladsås som P hade lyxat till och gjort till oss. Mätta och belåtna begav vi oss ner till sjön och eldade upp grannens rishög, ja, vi hade frågat om lov. :) Vi hade lite eget med oss också. Vi tände ganska tidigt för P skulle upp och jobba idag. Barnen fick göra en egen liten eld bredvid som matades med mindre pinnar och gräs, hunden ville bara vara i famnen. När mörkret kom smygande blev det mysigare men efter ett tag började barnen kivas en del, trötta. Vi tog fyrhjulingen hem, fikade lite till och sen gick jag ensam tillbaka för att vara brandvakt. P fick lägga barnen. Jag satt ensam i mörkret med min brasa och hade det ganska bra. Mediterade en stund, tänkte och bara var. Senare började det bli kallt, det frasade i det lite fuktiga gräset och vattnet i hinken fick en tunn isskorpa. Men det gjorde inget, elden värmde skönt än. När det brunnit ner ganska ok så släckte jag och gick hem. Vi hade stora björkklabbar i brasan och skulle jag ha väntat på att dom skulle brinna färdigt så hade jag fått övernattat och det ville jag inte. Nu gick jag hem runt 01.00.







Och idag så var det äntligen maj! Och solen sken! Men jag började min dag med sovmorgon och sen dammsugning, plockning och tvätt. Men sen gick jag ut och rensade ogräs, tittade på mina blommor och sen gick solen i moln... Men det gjorde inget att jag missade det mesta av solen för då hade jag gått ut tidigare. Nu prioriterade jag en miniröjning av huset och det behövdes. Grus i hela hallen, kläder överallt och post/reklam i hela köket...kändes det som i alla fall.
Ååå...har så ont på sidan av tungan. En lagning har gått sönder på en tand och det skaver. Ska till tandläkaren med J i morgonbitti, tror ni dom vill kolla på mig också? Måste väl få en tid och fixa det innan det börjar göra ont i tanden. Och Hanna borde också gå och få tänderna fixade, så mycket tandsten. Får ringa och boka en tid. Nu...dags för sängen.


Krokus.

Första vitsippan.

Fina blåsippor i rabatten.

1 kommentar:

Laila sa...

Vilken fin valborgsbrasa! Och den där sjön!
Även här var det is på vattenhinkarna i morse!
Ha det gott!/Laila