torsdag 19 mars 2015

Handleder och promenader.


Det verkar som att torsdagar och söndagar är mina bloggdagar :)
 Jobbveckan har varit ok, varit på bra maskiner. Men trots det så blir mina händer och handleder sämre och sämre och nacken är inte helt hundra än. Händerna har krånglat i omgångar under åren men inte såhär. Jag hade en sån där stödskena/handledsskydd på plåster ibland och har haft någon ännu tidigare när jag vek mycket brickor i början av min tid på fabriken. Nu känns det trångt i handlederna, jag vill böja dom och sträcka ut senor och muskler, "knäpper" med ett finger ibland för det känns bättre efteråt. Sväller både runt handlederna, underarmen och uppe på händerna när det är som värst. Och det är en obehaglig känsla hela tiden och värk ibland. Drygt! Undrar om det är det reumatiska som spökar eller om det är karpaltunneln? Ska ringa företagshälsovården imorgon eftersom jag inte jobbar dom dagar det är mottagning hos oss.
Det är så drygt när något ska krångla hela tiden, det känns som att jag ljuger för att få uppmärksamhet. Huvudvärk, migrän, värk både här och där. Kroppen försöker väl få mig att förstå att jag ska sluta jobba med sånt där och göra något roligare...jag veeet! Sluta göra illa mig för sjutton.

Nu byter vi till något roligare....Det här har ni sett förut...var tvungen att stanna till tidigt en morgon och knäppa två kort, så fint. Om jag bodde här så skulle jag ta ett kort varje dag eller vecka i ett år. Så fint när solen går upp.Så, idag var jag upp på byn och klippte mig. Himla skönt att bli av med riset och få fram nacken igen. Sen åkte jag hem och tog ut Hanna på en långpromenad. Att få komma in under träden, det blir ett lugn i mig, att kunna andas. Klappa på en trädstam, höra en korp, titta på myrorna som nyvakna kravlar omkring på toppen av stacken. Följa vattnets virvlar och känna doften från mark och skog som börjar vakna i solen. Underbart.


Ett troll, eller en viking med hjälm?


Slöa myror som värmer sig i solen.
Hemma på gården kråmade Katla sig så mycket att hon gled nedför slänten i diverse krumbukter :) Såg roligt ut :)

Det är ett bra budskap som A valde till sitt armband som blev en nyckelringsgrej istället.

2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

HAHA! Katten är för rolig :) Fina foton, gillar solen :)

linnea-maria sa...

Du är inte ensam om att bli trasig av det där jobbet :-/ . När jag var där på studiebesök i fredags så vart jag så enormt trött. Jag vet inte om det var virusinfektionen jag bar på eller något i luften ;-)