måndag 30 mars 2015

Trancekurs och lite blandat.


Hmm...ingen ork, ingen lust att blogga. Men nu är jag här igen :)

Vi fick snö igen, som töade bort och jag såg årets första tussilago. Sen blev det gråväder och ganska ruggigt och kallt igen. Det är kanske lika bra så våren inte skenar iväg och sen fryser all växtlighet vid en köldknäpp. Nu går det lite långsammare igen. Fast nog längtar jag efter våren med sol och värme....

Kunde inte motstå dom här strängarna med stenar, det är väl kanske meningen att man köper dom och gör egna smycken. Stenarna är ju redan försedda med hål och det är bara att klippa sönder snöret om man vill.Men jag tycker dom är fina som dom är. Det som skiftar i lila har stenar av ametist, citrin och en blandning av dom båda som kallas ameterin. Det gröna är peridot som är ädelstens varianten av olivin. Man kan köpa smycken på tex Lanzarote som har dom här gröna stenarna och då kallas dom för olivin. Jag vet eg inte vad skillnaden är.


På fredagskvällen hade As klass disco på skolan så han var borta hela kvällen. J gick på det tidiga discot för F-klass - 3:an. Båda hade haft roligt och båda hade armarna fulla av självlysande armband. Dom sålde som smör i solsken :)

Under helgen så har jag varit på trancekurs hos Fröken L på Beröringskällan i Borlänge. Vi började med teori och prat på förmiddagen. Lite segt tyckte jag eftersom mycket var samma som i höstas på "prova på dagen". Men sen så har vi blivit guidade ner i trance via olika tekniker, vi har gett trancehealing och vi har pratat medan vi var i trance. Vi fick välja ett ämne och säga något om det innan vi blev nerguidade, sen fick vi prata om det när vi var i trance. Det gick riktigt bra för alla.
Trance är ett rätt laddat ord... det handlar om ett förändrat medvetandetillstånd och det är ju tex meditationer också. En djup meditation kan lätt förväxlas med trance tydligen och många tror att dom är i trance fast dom kanske inte alls är det. Och det finns många lager av trance, olika nivåer för olika syften. Finns massor att lära sig :) Helgen har varit väldigt lärorik...Fin gammal vattenkran, synd att den har fått nytt skruv-vred upptill och ny tappkran.


2 kommentarer:

Laila sa...

Grattis till tussilagon! Här slog blåsipporna ut precis innan snön kom...
Kan man använda trance teknik till vardags eller är det något som måste övas under ledning lång tid innan det "sitter"?
Allt gott!
Laila

Tomas Varg sa...

Jättefin tussilago, typiskt 71:or :) Det är lite si och så med bloggandet för mig också. Svårt att hitta något att skriva om. Vattenkranen var jättefin, men som du skriver, synd på dom nya detaljerna. Glad Påsk