torsdag 9 april 2015

Påsken, våren, besök av olika slag och hundtass.Klockan är 01.02 just nu och här sitter jag och inte kan sova, med svullna händer,lätt huvudvärk och kroppen tung som bly. Jag var helt däckad när jag kom hem efter jobbet och sov i flera timmar. En sån där förlamande sömn, vaknade till ibland men kunde inte röra mig eller bara vältra mig åt sidan eller på rygg och somnade om,tung tung tung i kroppen. Är inne i ett skov med det reumatiska som det verkar... Vi får väl se hur lång tid det här inlägget tar :)

Iaf, det har som bekant varit påsk. På långfredagen grejade vi lite på fm och sen åkte vi till Ps syster M och fick både god mat och gott fika med trevligt umgänge till. På lördagen var det ganska fint väder men jag var mest inne och grejade för nu var det vi som stod för maten och fikat. Min pappa och Ps mamma kom och åt med oss, lika trevligt det med.
Söndagen var en mellandag, vi gjorde lite smått runt huset. Bla så började jag att röja i datarummet, var ut i " närskogen" med barn och hund och bara va. Skönt.


Blåsippor....


Krokus...Min efterlängtade julros...


Och lika efterlängtade snödroppe som jag har fått av en tjej på fb...
Alla glädjer dom mig ute i trädgården :) Äntligen!Inne har jag tulpaner och små påskliljor att titta på.J hittade en ny stor sten att klättra på och A undersökte resterna av en liten stuga, tror det har varit en smedja. Måste fråga grannen.
På måndagen började P att jobba och jag fick besök av M från jobbet. Vi tränade lite mediumskap och pratade en del. Roligt! När hon åkte hem så åkte jag till två fd arbetskamrater, J och T, och gjorde en snabbvisit, pratade lite företagande och åkte vidare. Till en man som M och jag besökte förut, han håller på med stenar och kristaller, åker bla iväg och letar själv. Han var så vänlig och tittade på några stenar som jag undrade över. Han konstaterade att jag hade med mig små små granater, dom är som gruskorn bara, kalk med lite silver på, flinta, en del olika kvarts och kvarts med hematit på. Jag fick en del tips och några fler stenar med mig hem :)
Tillbaka till J och pratade mera företagande och bokföring. Spännande! Men lite läskigt också...

Mer då...ja...Hanna började halta kraftigt på onsdagen innan påsk och vi såg att hon hade en svullnad på tassen. Mellan trampdynorna och det fanns ett hål som det kom sårvätska ur, lite svagt vitt men inte tjockt med var. Ringde Vettris på torsdagen men dom tyckte att vi kunde avvakta, hålla rent och ev sätta på en tratt om hon slickade mycket och höra av oss igen efter helgen eller ringa djursjukhuset om det blev riktigt illa under påskhelgen. Såg att det även var svullet och lite kladdigt på ovansidan av tassen fram... Hittade medicin som hon fått utskrivet tidigare som fortfarande var ok att använda så hon har fått det och nu ser det bättre ut, dock känns tassen större än den andra. Så hon får äta en full kur och sen får vi se. Hon slutade halta efter bara någon dag men vi har tagit det väldigt lugnt med promenaderna. Lilla skruttan, så duktig, vi har fått titta och klämt och gett medicin utan att hon protesterar.

Nu gäspar jag minsann men kroppen känns full med myrkryp så det är nog ingen idé att lägga sig än. Ska läsa några bloggar och sen göra ett försök att sova.


Isen krymper så sakta...väldigt sakta tycker jag. Både på Runn och Svärdsjön är det mycket mera öppet.
Ja ja...den tar väl det i sin takt :)

2 kommentarer:

Vida sa...

Vilka vackra bilder, du fångar verkligen våren... så vackert.
Kramar från Liv

Tomas Varg sa...

Fina blåsippor. Kroppen är blyyyyy