lördag 14 maj 2016

The Arthur Findlay college på Stansted Hall.Stansted Hall heter den magnifika byggnad som numera huserar The Arthur Findlay college. Om jag minns rätt så finns det plats för 80 personer att övernatta och matsalen kan ta 100 gäster. Väldigt få rum har egen toalett och dusch utan man får samsas om dom som finns i korridorerna. Jag upplevde inte att det var kö till duscharna. Det finns en byggnad kallad Annexet längre bort i trädgården där man också kan bo. På nedre botten ligger receptionen, lektionssalarna, matsalen, butiken, kyrkosalen, puben och några sällskapsrum bla den stora hallen. På dom andra två våningarna är det mest övernattningsrum och ett litet museum.Trädgården är stor, på bilden ovan skymtar man huset. Ett av träden är känt som "lyckoträdet" där folk lämnar en gåva och önskar sig något. Många träd och buskar har plaketter till minne av någon kär person som har gått över till andra sidan, " passed to spirit" som dom säger. Trädgården är under utveckling syns det, mycket nyplanterat. På två av sidorna är det hästhage som man måste passera för att ta sig till den lilla vackra kyrkan som ligger ett stenkast bort. På framsidan är det mera träd och fårhage och där finns också gångvägen ned till byn Stansted Mountfitchet där vi bodde första natten.Man får inte visa kort inifrån skolan men den här var ok sa dom :) Trappan upp till första våningen.
Huskatten Bilbo gick omkring som han ville. Han är sjuk och har nog tyvärr inte så långt kvar innan han går vidare...Det var långa dagar och dom var upplagda såhär:

8.00 öppnade matsalen för frukost.
9.30- 11.00 meditation och lektion med någon av lärarna.
Kaffe.
11.30- 13.00 jobb i den grupp du blivit tilldelad.
Lunch
14.30-16.00 workshop med någon av lärarna, olika teman tex healing, bli inspirerad eller flytta ditt sinne.
Kaffe
16.30- 18.00 jobb i grupperna.
Middag
19.30-21.00 gudstjänst med seans eller så var det en andlig demonstration. Efter det brukade många samlas i puben och ta en öl och snacka en stund innan det var dags att sova.

Man väljer såklart själv om man vill vara med på allt eller hoppa över något. Jag tycker att övningarna som vi har gjort har varit bra men jag märker att våran Fröken L har lärt oss bra för det var inga supernya grejor och inte många aha- upplevelser. Gott betyg till henne! Och absolut inget ont till skolan :) Jag och M valde mellangruppen, tänkte att vi är ju inte arbetande medium men jag tror att vi hade klarat oss bra i den avancerade gruppen också, iaf den här omgången av svenskveckan. Nästan gång vet man ju inte :) Det har varit en otroligt rolig upplevelse och skönt att vara flera dagar i den energi som finns på skolan och bland människorna. Människor som är där av samma anledning som du...härligt! Har träffat många sköna personer och några önskar jag att dom bodde närmare så vi kunde ses lättare. Jag skulle gärna åka dit igen och kommer troligtvis att göra det också :) 


2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Vilka fantastiska foton, jag är glad att vi fick se lite från skolan iaf. Du verkar ha haft en grym vistelse over there. Kul att du återvänder också. Tråkigt med katten :(

Vida sa...

Vilken fantastisk skola.. med magiskt utseende och spännande innehåll. Låter som en spännande upplevelse och härligt att känna att du haft en bra lärare i Sverige.. gott för självförtroendet tänker jag om dig modiga, härliga du. Ska bli spännande att se vart allt tar dig.
Kramar från Liv