torsdag 14 juli 2016

Blommiga bilder.Bilden såg blek ut....Mamma fick iaf pioner och plymspirea på födelsedagen, var till kyrkogården tidigt på morgonen.


Här ser vallmona vinröda ut, i annat ljus är dom nästan svarta.


Läkemalva, inköpt på hälsomässan i Smedjebacken i maj.


Ärtor på gång!


Och jordgubbar såklart, så gott ihop med vaniljglass. Och gärna grädde, maränger och hemkokt chokladsås :)Idag provade jag att göra te på älggräs, det blev lite beskt men fullt drickbart och godare med lite honung i. Älggräset är föregångaren till våra värktabletter...googla gärna! Lindrar både huvudvärk, ledvärk och magbesvär bla.

Nån dag tidigare gjorde jag avkok, infusion, av rölleka. P har ett fult eksemliknande sår på benet som inte vill läka så jag tänkte testa detta och se om det ger sig. När jag googlade lite så stod det faktiskt att det var bra mot "älvablåst" :) En typ av eksem som skulle ha uppkommit genom att en älva hade blåst på en... Så kanske har han varit oförsiktig i naturen och fått blåst på sig som straff ;) Det stod även att rölleka kunde verka avskräckande på fästingar så hund och katt har fått lite runt halsen. Att den är bra på kliande bett vet jag redan, jag brukar ta ett blad och knöla sönder mellan fingrarna och sen rulla, gnida mot bettet. Och det slutar faktiskt att klia. Prova! Det kanske kommer att klia igen om nån timme men det lindrar riktigt bra.
Min fina lilja blommar, älskar vaniljdoften!Deltog i en utlottning på Femtiotalsjaktens blogg och vann hennes bok, En sommar på luffen. Roligt!


Min sista ordinarie jobbdag så träffade jag syrran, en jobbarkompis och en fd jobbarkompis efter jobbet. Vi gick och käkade på Kopparhatten i Falun. Prat, mat, dryck och glass. Trevligt som vanligt, vi träffas alldeles för sällan! Men snart är det dags igen, vi har ju ett firande att klara av. :)
Och ja...jag jobbade faktiskt på lördagen, det var länge sedan vill jag lova! Det gick bra, kortare dag och sen semester!
Vad vi pysslar med på semestern får ni kanske se snart.....


1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Kul att se ett foto från falun 😀 Bilden på jordgubbarna gjorde mig hungrig 😀 Tack för att du finns. Uppskattar vår vänskap.