onsdag 6 juli 2016

Hästhelg i Säfsen.I fredags kom Ps syrra M och hämtade upp mig, vi åkte till Säfsen. Min kusin M hade bokat stuga åt oss. Hon kommer att bli kallad kusin härdanefter för att inte vimsa till det med alla "M" :) 
Iaf, vi fick stugnyckeln och  gjorde oss hemmastadda. Det regnade ett riktigt otrevligt strilande regn men vi hade inte förväntat oss något annat, alla rapporter sa regn. Pratade med kusin och M sa att vi skulle avvakta en timme.Så det gjorde vi, åt lite godis och läste. Sen blev det uppehåll och vi åkte för att träffa kusin och rida. 
Vi gjorde i ordning hästarna, M fick rida barbacka på Asta och jag skulle rida Tyra men efter en stund fick jag byta till Zamir. Kusin red till slut barbacka på Tjejen och hade Tyra som handhäst och Pyret gick lös. Men Pyret det lilla våpet, hon vände och gick tillbaka till dom andra i hagen. Vi struntade i henne och red vidare. Det lugnade ned sig i ledet och tillslut kom vi fram till nya beteshagarna. Jättefina stora hagar!Zamir.


Zamirs kalufs, kusin på Tjejen och Tyra går lös.

Vi tittade på hästarna som njöt av nytt bete en stund innan vi åkte bil tillbaka till dom andra hästarna och Pyret....som lugnt gick utanför hagen och inte skämdes alls. Kusin stoppade in henne i hagen och vi sa hejdå innan knotten åt upp oss!

Jag och M chillade i stugan och det regnade igen....

Nästa dag samma sak....regn, M sa att vi avvaktar en stund och banne mig slutade det inte regna. Vi åkte till hästarna och blev tilldelade dagens hästar. Jag fick rida på Indy och ha Irja som handhäst, M red på Olle och hade Elin i repet. Kusin red nog både Maggan och Rowina och Pyret var lös. 
På slutet var alla handhästar lösa :)    
 Så himla roligt att se samspelet mellan hästarna och mellan hästarna och kusin. Hästarna fjantade lite innan dom kommit in i ledet enligt deras rangordning. Vi red samma väg som dagen innan och kom fram till betet med hela högen. Men vi kopplade alla våra lösa hästar innan så dom inte skulle springa sönder tråden till hagen när dom insåg att dom andra redan var där. 


Irja och Indy....dotter och mor. Fin grimage av Indy.Längst fram kusin på Rowina, Maggan, Pyret och Indys huvud.


Zamir och Asta hjälper varandra att klia.


Klia matte, klia! Asta njuter.

Vi skildes åt och jag och M åkte till stugan och fick mat i magarna. Var i stugan en stund innan vi åkte för att handla. Hamnade hos kusin igen och tittade på resten av hästarna...jo, hon har ännu flera :) Om jag inte minns fel så är det 6 stycken till. Kikade på små små kaninungar också, sa hej till hundarna och fick kaffe eller öl i solen. Innan knotten kom och förstörde det roliga. Åkte tillbaka till stugan och kusin kom dit, vi tog en promenad, pratade och bara var.
Huvudanläggningen.

Vi hade tänkt rida även på söndag morgon men jag vaknade med migrän....skitkul. M städade nästan hela stugan själv medan jag vilade och packade ihop mina saker. Mådde så jäkla illa på hemvägen och vi fick stanna så jag fick andas. Tack snälla M! Jag kraschade i sängen och sov minst två timmar. Jobbade dagen efter men sov flera timmar på em då med. Tråkigt avslut på en rolig helg. Stort tack till M och M och alla hästarna!


2 kommentarer:

Vida sa...

Vilka fina bilder och vilken fin helg ni verkar ha haft ♥.
Hoppas du har en fin onsdag ♥.
Kramar från Liv

Tomas Varg sa...

Hahaha! Fotot på hästen Indy var bara för rolig :)
Fotot på hästarna som kliar varandra är otroligt fint, du är verkligen grym på att fånga ögonblicken. Jäkligt tråkigt med migränen. Stremt! Jag blev lite avundsjuk på din trevliga helg i Säfsen :)
Hoppas du mår bättre nu. KRAM