lördag 30 juli 2016

Stenö havsbad del 1Det tog över en timme att ladda upp dom här bilderna via mobilens blogg-app, så läs med andakt. :) Det kommer mera bilder en annan dag. 


Jag och barnen, utan hund för ovanlighetens skull, åkte på en liten semestertripp. På onsdag förmiddag drog vi mot Söderhamn och Stenö havsbad och camping. Resan upp gick bra, vi åkte via Järbo- Ockelbo- Axmar- Ljusne och slutligen Sandarne. Där ligger Stenö längst ut på en halvö eller kanske en stor udde. Vi skulle inte få stugan förren 15.00 så vi åkte till  F 15 Flygmuseum först. J gillar ju gamla flygplan, helst från andra världskriget, så det passade bra. Det var fint ordnat, roligast var såklart hallen med flygplan och flygplansmodeller. Jag var mest förvånad över att planen är så små...
Saab 29, mera känd som Tunnan.


I taket hänger ett sk Bulldoggplan upp och ned.


Visst känner man igen ett Viggenplan? Det var dom som brukade komma vrålandes över huvudet på en när man var och badade. Just det här planet heter Olle 54 men både numret på planet och att det tjänstgjort vid F 15 försvann visst vid renoveringen. 

Nåväl, vi hämtade ut vår nyckel och bar in sakerna i stugan. "stugan" som barnen sa under hela vistelsen med ett tonfall som visade att dom inte tyckte att det var så mycket till stuga...det är ju en bod sa A. :) Dom är vara vid stugorna i Säfsen som är mycket rymligare. Det här var en 6-bädds stuga...och jag håller med...6 pers i den stugan och jag hade blivit galen. Men den var helt ok så när som på sängarna. Att gå på plankan har man ju hört....men att sova på en....verkligen stenhårda sängar som man inte sjönk ned en cm i ens. Inte skönt. 
Vi gick till badplatsen och kollade. Barnen ville bada direkt så dom gick och hämtade sina badkläder medan jag väntade vid stranden. En väldigt stor, fin sandstrand, bryggor i en hästskoformation och olika bollplaner längre bort. Det fanns toaletter, minigolf, reception och en provisorisk restaurang i närheten och såklart campingdelen. Restaurangen brann ned förut och ska väl byggas upp igen under lågsäsongen kan jag tro. 

Det doftade hav, solen sken igen efter en lite mulen eftermiddag och det var väldigt lite folk som var där just då. Skönt.Barnen frös lite efter badet men jag tog en promenad som ni får höra mera om i ett annat inlägg.
Dagen efter var det mulet och regnade lite. Vi åkte in till Söderhamn, först till ett köpcentrum utanför själva stadskärnan där vi köpte nya foppatofflor till J. Hans var sönder och för små. Inne i centrum ville barnen ingenting, helt oengagerade, och småtjafsade mest med varandra och var allmänt dryga. Jag fick nog och vi åkte tillbaka till Stenö igen utan att ha sett något av värde eller ha ätit något. 
Tur det fanns fina promenadstigar runt stugan...jag träffade på en tjej/kvinna med en liten pudel och vi började prata och tog sällskap, stod kvar utanför stugan en lång stund och pratade. Sånt är trevligt :) 
Mer om Stenö havsbad nästa gång. :)Oskarsborg, som vi inte besökte.... men som man inte kan undgå att se :)

1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Jättefina bilder. Jag älskar verkligen Viggen, coola plan det där 😀 Kul att träffa på nytt folk 👌🏼 Låter som ni hade det bra trots dåliga sängar.