torsdag 11 augusti 2016

Tuss på besök.I tisdags var jag till PMU och lämnade in en del av dom grejor som vi rensat ut och som är ok och kanske kan komma till nytta för någon annan. Sen åkte jag till svärmor I och hämtade hennes Tuss. Hon ska bo hos oss någon dag medan matte är borta. 
Tuss har inte träffat Franz förut men som den förståndiga dam hon är så gick första mötet bra. Hon blev glad när han kom in och ville hälsa men han blev lite rädd. Sen smög han sakta ned för trappan och fram till henne så dom nosade på varandra. Senare la han sig en bit ifrån och kollade läget. Skönt att det gick bra. Tuss blev glad och hälsade på Katla ute också och Katla blev nog lite brydd när Tuss stormade fram utan betänkligheter. Så hon lät sig nosas på en kort stund innan hon gick. 
Vi fick gå på morgonpromenad lite snabbt för barnen skulle iväg och klippas och vi fick oväntat besök. Av grävmaskiner...dom kom och grävde ned kablarna till ny el och fiber. Så vi var tvugna att flytta på bilarna så vi skulle kunna ta oss ut från gården. När jag kom hem från att ha matat Ms kanin så fick jag parkera vid grannarna för då var alla våra in/utfarter avgrävda eller blockerade. Dom la igen det efter sig så nu är det ok. Imorgon kommer dom att gräva på gården för att lägga ned elkabeln och då får vi grävt för fibern samtidigt, smidigt för oss :)


På eftermiddagen gjorde jag en paj på krusbär, röda och svarta vinbär och insåg att det inte fanns något att äta till. Så lite senare tog jag hundarna med mig upp till byn och köpte vaniljvisp och gick en promenad. Stannade vid Gruvbacken och gick först stigen efter sjön till en liten badplats som heter Adam och Eva. Vi badade mycket där när jag var liten, det fanns brygga och soptunnor som kommunen tömde. Nu är den sorgligt igenväxt, synd. Men det är en mysig stig att gå. Den fortsätter ända fram till kyrkan men vi gick inte hela vägen idag. Ett hav av kaveldun.


På andra sidan, lite åt höger bor min morbror i huset som morfar bodde i när jag var liten. Då rodde vi ibland över till badplatsen eller till ön, Kyrkholmen.


Bara en liten remsa sand kvar.


Ängsvädd.


Plockade en bukett med gråbo till Lillstugans dörr, ska skydda mot otyg :)
Nu är jag trött men tänkte ta en sen kvällsfika med min sambo när han kommer hem, måste ju testa pajen. :)

Just ja...var till en granne idag och när vi stod och beundrade deras nya uteplats alldeles bredvid en lite å så fick jag se något speciellt. Mitt på dagen kom det en liten fladdermus flygande över vattnet...så lågt att den faktiskt drack i farten. Dom gör visst så men jag har aldrig sett det förut. 


1 kommentar:

Tomas sa...

Fladdermus? Vad betyder dom i boken?