måndag 20 juni 2011

Orka...ge mig ledigt!


Upp och ner, hit och dit...får man aldrig vila? Bara vara. En längre stund, tack. Längtar efter semestern men vet ju att det är jag och barnen, P jobbar större delen av tiden. Skulle vilja röja upp, göra klart, städa av, ha mat klar för flera dagar och sen....bara vara. Vill gå i trädgården, pyssla lite här, rensa lite där, bara ligga stilla och glo. Ifred...utan att behöva avbryta för att någon annan vill något...
Vill det extra mycket just nu för barnen, som varit helt ok hela eftermiddagen, plötsligt freakade ur. Fjantade sig vid matbordet, hoppade i våran säng istället för att borsta tänderna, sprang upp och ner i trappan i olika ärenden innan jag kunde säga godnatt till dom. Ropade åt dom flera gånger att sluta prata och lägga sig. Det blir tyst....Plötsligt kommer J ner och säger att A gjort illa sig. Han ligger på sängen och piper och jag förstår att han har slagit benet i sänglådan. Tar ett kliv in i rummet och blir blöt om foten. Blött på golvet, blött på ett litet bord och en stor krukväxt har säkert en centimeter vatten på fatet. Frågar (rätt argt) vad dom gjort och A säger att J har sprutat vatten med sin vattenflaska. Liksom...va??? VARFÖR gör dom sånt här? För jag är övertygad om att A är skyldig han med. Blir förbannad och går ner för att hämta något att torka upp med. Pratar sen med båda barnen.... om att det faktiskt tar på humöret och energin att alltid få krångla med något...oftast något som jag inte vill, något tråkigt. Som gör att jag sen inte vill göra något roligt med dom, för då är det dags att göra något annat...som måste göras, tex matlagning. Dom VET egentligen redan det här och att alla behöver få en stund för sig själv ibland. Och att vi vuxna vill få en stund ensam eller ihop innan vi lägger oss, hinna fundera på nästa dag eller planera helgen.
Energin är på upphällningen..... fast barnen och jag laddade vid sjön idag. Dom ville bada så vi gick ner en kortis. Det var två måsungar på stranden när vi kom dit, den ena simmade iväg i vassen men den mindre simmade bara en kort bit och gömde sig i gräset. Vi struntade i att mamma och pappa mås cirkulerade runt oss och gapade. Barnen badade, jag och Hanna satt på bänken och bara var. Hemma igen så var Hicke med ute och busade med mig och Hanna när vi gick en inspektionsvända. Gillar sådana, då tankar jag energi. Kollar vad som behöver göras, rycker nått ogräs, gläds åt det som är på väg upp och det som redan blommar. Men..jag vill ha längre, mera, oftare och framför allt....ingen press att något annat måste göras.

1 kommentar:

Anonym sa...

claimed the majority of people pay off his or her's fiscal loans when they're due plus free of bank charges
A top debts charity is trying numerous families looking toward these individuals pertaining to enable across cash advance obligations for you to two times this kind of. debt charitable organization reveals near manipulate this quickly, excessive appeal lending products at the moment. The charitable trust reveals 3 years ago the numerous people with them appeared to be minor.
kredyty bez bik
pożyczka na dowód
rekomendowane witryny internetowe
pożyczki prywatne - szybkie
polecane strony

http://pozyczkanadowod24.org.pl
http://kredyty-bez-bik.org.pl
http://szybkapozyczka24.info.pl