fredag 3 juni 2011

Säterdalen.


Blev väckt tidigt...för tidigt, av barnen som tjafsade om något vid tv:n. Detta trots att A hade svårt att somna igår och var vaken länge. Gjorde oss klara och åkte till Säterdalen. Barnen har varit där som små, med dagmammorna. A kom ihåg rutschkanan, inget annat. Vi spanade in lekplatserna först, dom provade det mesta. Sen gick vi till Fäboden.. som jag inte alls skulle vilja kalla fäbod..men ja ja.... Dom hade ju djur i alla fall som vi klappade. Sen blev det en glass och när A hade ätit upp sin så kastade han en boll till en av hundarna som fanns där. Det var en labrador, alltså ingen liten hund direkt, det gick bra två, tre gånger. Sen hade hunden omkull honom på gräset och knuffade/ halvrev på honom så han inte kom upp. Jag var där på två röda och smällde till hunden i rumpan men den reagerade knappt. Då tog jag tag i skinnet under hakan och drog bort den samtidigt som jag sa fy med hård, hög röst. Och då jag släppte så försökte den ändå få tag i As keps. A snodde ju runt några varv runt mig och försökte komma undan så jag tog tag i hans arm och ställde honom bakom mig och fyade hunden igen. Dom andra familjerna såg lätt chockade ut men ingen hjälpte till eller sa något. Och han som hade fiket/kiosken syntes inte till.... Hunden var på inget vis aggresiv egentligen, men väldigt påstridig och man kanske ska tänka på dom som är hundrädda. Eller? A tyckte inte det var farligt, han trodde bara hunden ville leka men jag tycker inte det var ok.
Vi gick tillbaka till lekplatsen igen som nu hade fått flera besökare. Det kryllade av barn, barnvagnar, vuxna, filtar och en och annan hund. Barnen stojade omkring och jag låg på filten en stund men hade ingen riktig ro, ville gärna se vad dom gjorde. Vi gick i vattnet och flera barn hade håvar som dom fångade småfisk med. Det var skönt att svalka sig för det var en riktigt varm dag. Äntligen! Tyckte att vattnet var djupare än vad det såg ut när vi kom. Och mycket riktigt, på bilderna syns det tydligt att nivån höjts. Många barn som åkte hem i underkläderna eller barstjärtade idag :) För det blev ett och annat plums. Jag hade velat utforska vandringsleden lite men det får bli en annan gång, vi klättrade en bit upp i alla fall.


A klappar...något tveksamt, en av kalvarna.

Hej, vad det går!

Här är nivån forfarande ganska låg, den blev ännu högre innan vi åkte hem.

Lugnet före stormen... senare var det fullt av barn som badade och fångade fisk. Kolla stenen längst ner och jämför med bilden ovan.

På hemvägen gjorde vi ett stopp på Biltema, fortfarande inga fönsterbrädor till oss och ett på Kupolen. Där snabbkollade vi på skor, hittade inga och så åt vi på McDonalds. Sen bar det av hemåt...skönt. :) Men det var en trevlig dag, bara några små missöden, knappt värda att nämnas. Men nu ska dom äta kvällis och gå och sova. Hoppas att dom somnar fort.... Mamman vill ta en öl och äta mögelost utan en miljon frågor eller: mamma..vet du.... Mina små fisgrodor!

2 kommentarer:

Annica sa...

Bara testar om det GÅR att kommentera...men jo, det verkar funka ;)

Susanne sa...

vilken tur. ;-D
ni ser ut att ha haft en bra dag.