måndag 29 juli 2013

Energipåfyllarhelg.


Lördag- söndag har jag varit på "energipåfyllarhelg" i ett privat hem vid Dalälvens strand. Min medialfröken L hade lånat det av en vän. Några av dom som var med har gått i samma Simply spirit grupp som mig, några har jag träffat på olika andra kurser och några var helt nya bekantskaper :) Vi började med att lämna av våran packning och se oss omkring innan vi började med en meditation och sen var det målning på agendan. Vi var ute på den fantastiska verandan/ uteplatsen och om jag inte minns fel så fikade vi på den lika mysiga framsidan. Det fanns en ek som hade spetsiga blad och ollon och under den stod ett stort stenbord, husen och dom vitmålade murarna ramade in alltihopa. Ihop med värmen så kändes det som om vi var utomlands.

Vi fick göra en shamansk trummresa och hitta vårat kraftdjur och sen fick vi jobba två och två. En fick vara klient och ha något som vi ville ha hjälp med och den andra fick "vara shaman" och hitta ett tillfälligt kraftdjur som skulle hjälpa oss med just den saken. Sen bytte vi roll. Låter det flummigt? För oss är väl indianerna och samerna mest kända men nästan alla ursprungsfolk har shamaner eller medicinmän av något slag. Det var i alla fall roligt att prova. Under några meditationer använde L trumman samtidigt som hon pratade och det brukar hon inte göra utan det var något nytt som bara kändes rätt att göra :) På gården fanns flera små hus och i ett av dom fanns ett rum som såg ut som ett litet kapell, undrar vad tidigare ägaren använt det till? Nu hade L och hennes kompis ställt i ordning det och det var där vi mediterade. Sån energi i det rummet!Trumman, underbart ljud.

Vi skulle eg haft trummresan sist, på kvällen vid en eld. Men dom hade grävt sönder den delen, dom renoverar och grejar lite överallt. Så på lördagkväll blev det istället trans-sittning. Och vad är då det? Jo, L går ner i trans, skjuter undan sig själv och låter andevärlden tala genom henne direkt till oss. Det var... en upplevelse. Hon ändrade mimik och till viss del rösten och det syntes när det var olika andar som talade. Vi fick ställa frågor, om vad som helst. Jag frågade om jag hade någon chans till ett nytt jobb och dom sa att det fanns en plats som var min, den var inte tillgänglig än men den skulle bli. Det handlade om barn och var inom den privata sektorn. Dom sa mera detaljer... Sen frågade jag om våra bortsprugna katter, om dom levde och hur vi i så fall skulle hitta dom. Båda levde, dom var tillsammans hos en äldre dam som var ensam. Dom hade kommit dit på vintern, trötta, kalla och hungriga. Huset skulle ligga öster om oss och jag fick en beskrivning av hur det såg ut. Ville vi ha tillbaka djuren? Ja, sa jag, vi längtar efter dom. Kunde vi skaffa nya katter? Ja, vi har en till, behöver hon dom bättre än oss. Ja, dom hjälpte henne att inte vara så ensam, dom hade det bra. Kändes lite märkligt....vi vill ju ha hem dom men samtidigt så kände jag att dom kan få stanna. Men vi vill gärna träffa dom igen och det vore ju kul att se om beskrivningen på huset stämde. Vi har åkt en sväng och spanat men inte sett något ställe som stämde klockrent in. I alla fall, det var en fascinerande stund som L bjöd oss på, trots att värmen i det lilla huset var olidlig på slutet. Vi gick tysta ut och lät L återhämta sig en stund innan vi åkte hem.Söndag morgon.

Söndagen såg ut att bli molnigare men solen sken större delen av dagen. Vi mediterade och hade en healingstund där den som ville fick vara med och "dra ner" healingenergi. Den kändes lite för lång...tror alla kände så.Vi hade lång lunch, pratade, gav varandra behandlingar tex lite massage, healing, akupressur eller drog kort från min Birkan Tore kortlek. Tror vi mediterade igen och sen visste inte L riktigt...så vi bad att få lite personlig andlig rådgivning om vårt nästa steg på vår andliga resa. Och det fick vi, fast hela gruppen var ju med och lyssnade.Hmm...tror jag behåller den infon för mig själv ;) Sen var det dags att säga hej då. Vi surrade omkring och pratade, packade ihop och tackade för helgen. 
Och trots all underbar energi och trots att vi jordat oss osv så hade jag migrän senare på kvällen, rejält. Lade mig runt 21.00 och trodde jag skulle få kräkas. Synd med en sån avslutning men det brukar bli så. Det var i alla fall en trevlig helg med lite andra inslag än på Ärkeänglakurserna :)

2 kommentarer:

Vida sa...

Vilken oerhört spännande och intensiv helg, inte konstigt att den resulterade i migrän som urladdning.. Kramar

Ensamma Vargen sa...

Det verkar ha varit en spännande helg. KRAM