onsdag 24 juli 2013

Ut i skogen på hjulingarna.Jag ligger efter med bloggandet...vårat internet krånglar :( Så irriterande. Men nu kommer det ett inlägg i alla fall :)

I söndags packade vi fyrhjulingarna och drog ut i skogen. Äntligen! Känns som jag inte har åkt på evigheter. Första stoppet blev i närheten av Åg. Vi spanade efter hjortron men hittade mest blåbär och smultron. Vägen är så fin! Älskar den här biten, det är en del av järnvägen.


 Mera som en äng än en väg.

Vi åkte vidare och träffade på pappa vid en sjö. Han tipsade oss om en bra hjortronmyr och vi letade oss dit. Vi hittade skapligt med bär men dom började bli fula och från andra sidan kom ett annat gäng som också plockade hjortron. Upp på hjulingarna igen och åkte mot Svartnäs och sjön Sixen. Det finns en liten stump väg genom skogen som är så mysig, högt på ena sidan och brant på den andra, lite läskigt nästan. Från den och ner på grusvägen bangade jag...det lutade, var brant och bortspolat så P fick köra ner min hjuling också. Pinsamt...men så var det.

Framme vid Sixen var det tomt så vi körde ända ner på stranden och fast det är brant ner dit så körde jag själv. Nån måtta får det vara :) Nä men den vägen var ju hel och fin eller vad jag ska säga. Vi grillade och barnen badade fast det var kallt.


Vidare på ännu en mysig liten sandväg genom skogen, det luktade gott av varma tallbarr och ljung. Massor av blommande ljung, hela skogen var lila. Ner på vanliga grusvägen igen och upp mot Himmelsberget. Det hör liksom till när man är i närheten.


Vägen upp på Himmelsberget är brant och stenig och ingen fröjd att köra men det är skönt att slippa gå. Väl uppe finns det en liten skabbig stuga, en vedbod, dass, grill, brandtornet och en underbar utsikt. Vi klättrade en bit i tornet, inte ända upp, fikade och plockade lite mera blåbär.Vände styrena hemåt, stannade för mera hjortron. P och J åkte till affären och jag och A åkte hem. Han tog en sväng på åkern med vårt senaste tillskott. Sen blev det ett kvällsdopp i vår egen sjö och som avslutning på en trevlig dag så åt vi nygräddad blåbärspaj med vaniljvisp. Barnen lade sig och jag kokade hjortronsylt. Aldrig kokat sylt i hela mitt liv :) Jag tror mamma var med mig i köket... Ett, två, tre, hopp!

I går kväll tog vi bilen istället och åkte kringelkrokvägar runt Hyn, letade efter en bäck och  Spjärshälla men hittade varken den ena eller den andra. Fikade samtidigt som solen gick ner. Tog vägen över Svartnäs hem och då hängde fullmånen över oss istället. Fin kväll.
2 kommentarer:

Ensamma Vargen sa...

Jättefina foton. Men sluta fresta mig med brandtorn. Vill klättra :) Typiskt 71:or att fega ur så fort det blir brant :) Jag älskar verkligen lukten av varm tallbarr. Det är sommardoft det. Hjortronsylt är snuskigt gott på vaniljglass. Behave :) Kram

Vida sa...

Vilka härliga sommarbilder <3 Tack för stjärnströssel hos mig, det värmde.. Mitt semesterinternet krånglar också och det är irriterande.. kanske betyder det att jag ska vara mindre vid datorn och mer i bara varandet.. vad vet jag?
Kramen