söndag 14 juli 2013

Säfsen, semester 2013.Varning för många bilder :) Klicka gärna på bilderna för att få dom större.

På onsdagen gjorde jag äntligen min sista arbetsdag, slutade dessutom lite tidigare och åkte och handlade mat. Sen hem och packade åt mig, barnen och hunden. På torsdag middag drog vi iväg till Säfsen. Fick en stuga på andra sidan om "berget", där har jag aldrig bott förut. Renoverad stuga, fin men kändes mindre än den jag bodde i senast och svårare att komma ut med hunden. Jag vill ju inte rasta henne inne bland stugorna. Men det var närmare till badet, vi behövde inte gå uppför heeela den lååånga backen :) Vi gjorde oss hemmastadda och barnen tog cyklarna till bmx- banan och vi var ner så dom fick bada. Sen chillade vi på kvällen men ännu senare, vid läggdax, då var det inte kul. Barnen skulle dela lilla sovrummet men efter ett längre tag med trams så bäddade jag åt J i dubbelsängen med mig. Han somnade på fem minuter men A låg vaken länge och tassade runt även sen jag hade lagt mig. Vid halv två tror jag att jag sa åt honom sista gången. Suck! 


På fredag morgon var det klarblå himmel och strålande sol så jag packade fika och vi gick ner till stranden. Vi var ensamma som badade ända fram till halv tolv! Några enstaka människor var ner och tittade på stranden och gick igen. Var vi så farliga? :) Det blåste lite och barnen tröttnade. A ville cykla och J ville gå till stugan. Dom fick gå själva och komma ner till stranden igen om en stund. Jag solade och läste. Inga barn kom. Ringde, inget svar på As mobil. Efter ett tag packade jag ihop och gick till stugan jag med. Båda barnen där och ingen hade tänkt på att ladda mobilen och ringa till mig.... A hade såklart ramlat, skrubbat knäet och armbågen. Kedjan hade hoppat av, flera gånger. Och nu väntade han på att dom skulle ringa från skid/cykelshopen!! Han hade bett om hjälp med kedjan först, sen ramlat och blivit omplåstrad, sen hade den hoppat av igen och då hade han lämnat in den på reparation! Unge! Och vem börjar meka med en cykel utan föräldrarnas tillstånd? Ja ja... Vi åt sen lunch, vilade, läste, lekte och sen gick vi upp för att kolla om cykeln var klar. Det var den och dom hade bytt två saker. A provade den men det gick inte att trampa. Han som mekat hade gått hem och dom andra var bara butikspersonal. Nervösa sådana...;) Vi lämnade cykeln till nästa dag.Ensamma på stranden.

Vi åkte till Herrgården och Snowcamp i stället. HÄR kan du läsa mera. För 200 kr får man ca en halvtimmes genomgång av säkerhet och regler sen är det bara att studsa runt på fem olika studsmattor och landa i två "foampits" under två timmar. Barnen älskade det! Trevliga instruktörer och just den här gången bara ett till barn. Enda nackdelen var värmen, olidligt varmt! Snowcamp var i Orsa när vi var där förra sommaren men nu är det tänkt att dom ska vara permanent här. Dom anordnar läger för alla som vill utveckla sina hopp och trix, tex snow/skateboardåkare. Både nybörjade och landslagsmedlemmar samsas här. Det finns flera mattor utomhus och div andra grejor att träna på.


Mattan som J hoppar på är en sk super quad, den enda utanför USA.

Kvällen bjöd på en vacker solnedgång, synd att jag inte hade den andra kameran.

Nästa morgon var lika vacker och vi började med att hämta cykeln. Jag betalade 200 kr som var helt ok, dom hade bytt lite grejor. Meeeen....den funkade inte som den skulle ändå. Vi lämnade den igen, ingen mer betalning. Sen åkte vi bort till min kusins hästar och klappade lite. Dom har " öppen hästgård" på lördagar då man får klappa, borsta och rida en kort sväng. Pratade en stund innan vi åkte till ett annat bad. Var där någon timme innan hungern satte in och vi måste ju hem till Hanna också. Efter maten gick hon och jag upp till Kyrkängen medans barnen hämtade cykel. Som inte funkade... något lager vid tramporna. Men nu fick det vara nog.


Sen började tjatet....snääälla mamma, vi kan väl få hoppa idag med? Snäääälla! Vi betalar själva, det är ju lite billigare idag. Mamma?!! Så vi tillbringade ännu två timmar i värmen på Snowcamp. Mera barn den här gången. Vi köpte två The swedish fish kepsar direkt av grundaren, snowboardåkaren Frans Nilsson :) Ångrar att jag inte köpte en t-shirt till mig, den var snygg men jag blev snål...fast det var nedsatt pris, dom sponsrade campen den här veckan. Barnen tyckte studsandet var det bästa med hela resan. Jag gillar naturen bäst och stillheten under mina promenader.
 Ängarna har mognat sen sist, doften är tyngre med en dragning åt höst.

Här i rallarrosorna eller mjölkörten om man så vill, var det ett högljutt surrande från div olika insekter.


Så var det söndag, dags att plocka ihop, packa och städa. Checka ut i receptionen och betala ett mycket bra pris, tack kära kusin! Det blir svårare och svårare att lämna Säfsen....eller om det är lugnet och stillheten, känslan av att det inte finns någon jag måste göra. Skulle gärna köpa en BRF stuga där.Fikapaus på hemvägen, som ni ser är det kallare nu :)

3 kommentarer:

Vida sa...

Vad härligt ni verkar ha haft det.. tycker om att man verkligen får en bild av allt det du skriver.. tycker om dina foton.
Kramar

Annika sa...

Härliga bilder från ett fint Säfsen :)
Verkar ha varit en skön semestertripp

Ensamma Vargen sa...

Men vad underbar vacker natur det verkar vara i Säfsen!!! Dit skulle jag vilja åka någon gång. Sen vill jag hoppa i studsmattorna också, det verkar skitkul :) Skönt att ni hade det bra. Kram