lördag 2 maj 2015

Det spirar för fullt!


Lördagen den andra maj redan...hej vad det går!

Igår var jag och A själva till Valbo och handlade en massa kläder till honom. Han har gjort ett riktigt skutt i sin tillväxt och alla kläder är plötsligt för små. Så det var ett kärt nöje att få ekipera honom lite :) Handlade lite till J och lite mer till P. Vi ska ju ut och resa så det behövs lite nytt överallt. Ja, det händer en massa annat också...skolresa, utlandsresa, jubileum och skolavslutning. Fullt upp och inte blir det mycket gjort åt sånt jag borde ägna mig åt...men det löser sig det med :)Den här fina etiketten sitter i en gammal koffert som P köpt för längesedan, tyvärr är den rätt äcklig och jag tycker att han borde kasta den. Lite möglig inuti och den kommer inte in i huset...

På sista april, Valborg, så eldade vi en mindre brasa än vanligt nere vid sjön. Och började redan sent på eftermiddagen för P skulle jobba natt och vi ville inte vara eldvakter långt in på natten. Det var mysigt ändå :) Vi eldade upp det gamla bordet som stått vid badplatsen länge. Söndertorkat och det växte lava på det som gjorde att det inte var så skönt att sitta på längre. Och ja...P hade frågat han som byggt och äger bordet om det var ok :)
Idag på morgonkvisten så gick jag och Hanna på promenad, kallt och lite blåsigt men skönt ändå. Behöver få gå och andas en stund...Häggen börjar knoppas.


Klematisen skickar redan ut långa skott.
Det är väl en fantastisk sak att växterna orkar skjuta upp med sådan kraft på så kort tid? Först ser man att det spirar lite grönt, så kommer det regn och gärna lite sol och vips så har dom växt mycket och börjar knoppas. Underbart! Det är nu mitt övervakande börjar...rundorna i trädgården för att se vad som kommit upp, vad som knoppas, vad som blommar och så småningom vad som kan skördas.

2 kommentarer:

Ensamma Vargen sa...

Dagens ord: ekipera :)
Fin eldbild och häggen var fin. Kram

Laila sa...

Oj så fort allt kommer igång även hos er!
Vart bär resan? Utomlands eller? Spännande i alla fall.
Allt gott!
Laila