torsdag 14 maj 2015

Vårblommor.


Det är så underbart ute nu! Och jag hinner knappt njuta, jag bara tvättar, shoppar, funderar på vilka kläder som ska med hit och dit. Men nu på eftermiddagen så tog jag en runda i trädgården och bara njöt. Sen så satte jag mina frön. I år blev det krasse, fjärilskrasse, ringblomma, praktmalva, vallmo, solros, rädisa och sockerärtor. Inte mycket ätbart med andra ord. Men så fick det bli :)
Tidigare idag så var jag till min vän L, hon fyller år i dagarna. Vi har varit kompisar i över 20 år och nån dag så ska jag räkna ut lite bättre exakt hur länge det är :) Kanske mer än 25 år tom...Vi fikade och pratade en hel del. Hon virkade samtidigt...så snabbt att jag inte ens kan se hur hon gör...jag är värdelös på allt sånt, virka, sticka, brodera...nä...
Nu tittar vi på blommor!
Dom här gula och dom röda under har jag inget minne av att ha planterat...alls...men dom är nya för i år så det måste jag ha gjort. Förmodligen ett sent reaköp :)


Som något slags aliens sträcker jätteramsen på sig efter vintervilan.


Här vet jag hur tulpanen skulle ha sett ut om inte nån rådjursmarodör hade käkat upp knoppen. Håll er borta, odjur!!


Och precis som hos Pippi Långstrump så fick jag paket fast det var L som firades :) Te och ett fint armband med turkoser. Tack snälla!


2 kommentarer:

Hemkära Hanna sa...

Så många underbara blommor och härligt med lite överraskningar också.
Fin, äkta vänner är en gåva att vårda väl.

Monika sa...

Pärlhyacinter är ju sååå vackra. Hade sådana i min brudbukett ☺