lördag 23 maj 2015

Lägerskola i Säfsen.


Onsdag - fredag har jag varit med As klass på lägerskola i Säfsen. Med var också "dubbelkompisarnas" mamma A och fröken C. Vi har haft bra dagar med få missöden, dom har skött sig bra och lyssnat på sin fröken.
När vi kom så boade vi in oss i stugorna och sen var det dags för klättervägg och minigolf. Mulet och plötsligt så regnade det och haglade, det blev iskallt och barnen kunde knappt klättra för händerna frös till is. A var arg för att han inte kom högst upp pga av det och klättrade igen när solen kom fram. Och visst kom han högst upp :)På kvällen efter middagen så gick vi till Vildmarkslekplatsen där barnen stormade omkring och testade hinderbanan.
Ännu senare så chillade vi i stugorna, vi vuxna hade en egen. Barnen förstod att dom måste sova för vi hade fullt med aktiviteter inbokade dagen efter.Jag kände mig krasslig och avstod morgonens aktivitet som var storkanot med skogsbrännboll.Istället så sov jag över en timme. Trött, seg, snorig och hade huvudvärk. Efter lunchen så gick vi till Snow camp för två timmar på studsmattorna. Dom hade så kul! Men ett missöde blev det för en tjej gjorde illa sig och fick kyla på knäet och bandage. Men hon ville inte åka hem och hon kunde halta på benet senare.Tre av oss fick åka bil tillbaka, skönt tyckte jag som flåsade som en idiot med rasslet i bröstkorgen.


A kastar sig ut!

På kvällen var det dags för spökvandring och korvgrillning. Barnen var uppjagade redan på vägen dit. Meningen var att vi skulle berätta spökhistorier  men det var ingen som hade nån riktigt bra, hon som höll i det berättade två. Plötsligt så bankade det på rutan och ett ansikte syntes, dörren rycktes upp och en person i mask vrålade något. Barnen skrek!
Sen var det meningen att man skulle gå två och två tillbaka till stugbyn på skogsvägen....jag och en tjej gick först. Vi spekulerade vad som skulle hända.... men det tog lång tid innan något hände. En figur i mask eller möjligen gasmask kom ner från en slänt och vi hoppade till och gick fortare...han följde efter oss länge...men vi sprang inte. Han kom ikapp oss och gick så nära att han strök mot min jacka. Fast dom sagt att ingen skulle röra vid oss. Lite längre fram satt en docka vid bommen där vi skulle svänga ner i skogen och där satt en annan kille i trädet och gjorde något morrande ljud. Vi reagerade knappt. Ännu längre fram så hörde vi ett knorrande ljud i skogen och skyndade på stegen lite. Ville inte bli förföljd av nån närgången person i mask igen då hon jag gick med var lite rädd. Sen var det inget mera. Vi tyckte det var mesigt och att han som följde efter oss bara var onödigt. Vi väntade på dom andra grupperna och en del var riktigt arga för att dom hade varit så närgångna. En tjej grät och stod kvar vid bommen, då lyfte han lite på masken och sa att hon skulle gå vidare, hon förstörde för dom andra...??!! Inget " hur är det" eller förlåt....
En av våra killar hade blivit rädd när han dök upp så nära bredvid honom så han hade oavsiktligt slagit honom i magen. Så när alla var framme så kom hon som höll i det med killarna som hade "spökat" för att vi skulle se att det var vanliga killar...dom var sura, otrevliga och vi var inte nöjda.
När vi skrev vårat omdöme sen så fick dom en massa kritik, tex att det var dumt att använda militärgrejor. Barn från andra länder har kanske flytt från sånt.... På bussen hem så ringde hon upp C och ville höra varför vi inte var nöjda, och dom pratade länge. Tror dom fick en del att tänka på :)Barnen var uppe länge och fladdrade runt i stugorna, vid 01.30 sa vi till att det fick vara nog och att dom skulle sova :) Dagen efter var det frukost och städning, lunch och hemfärd. Jag tror att alla var nöjda, det verkade då så.
Nu är familjen och syrrans familj på väg mot nya mål, full fart!!

1 kommentar:

Laila sa...

Klantig spökvandring! Bra att ni kritiserade! Annars verkar ju barnen ha haft en fin lägervistelse.
Krya på dig!
Allt gott!
Laila