torsdag 2 juni 2016

Värmen kom i år med.Äntligen kom värmen och växtligheten exploderade. Det är en sådan underbar tid nu! Älskar det! Jag vill inte gå in på kvällarna när det är såhär. Ljuset som faller in mellan träden i skogsdungen bakom huset, doften av liljekonvalj och syren, luften blir lite svalare....

Idag började jag min dag med att skjutsa barnen till skolan, vilket jag inte brukar göra, hade Hanna med oss också. Sen gick hon och jag en promenad på Gruvbacken, det var längesedan. Vi strosade bara sakta omkring och njöt av morgonen. Såg att löjorna hade börjat leka så smått i strandkanten.En glimt av blått bakom staketet...det enda gruvhål som finns kvar nu.
Hemma igen så tänkte jag plantera mina krukor och amplar men insåg att jag inte hade någon jord. Var så säker på att jag hade...men det var väl innejorden jag kom ihåg att jag köpt. Väntade tills både ica och blomaffären hade öppnat och tog hillbillypickupen upp på byn. Köpte jord, åkte hem och började plocka fram, en jobbarkompis till P kom så vi fikade lite. 
Sen satte jag igång att plantera men fick lov att ta pauser både för värmen och för att kroppen inte riktigt orkar än. Så det tog tid men det gjorde inget. :)
Fjäskade lite för kaninerna och tänkte att ett stort fat med vatten på kanske kan vara roligt/ skönt i värmen. Dom nosade knappt på det men undersökte vattenkannan noga :)


3 kommentarer:

Monika sa...

Härliga försommar ☺ Bara att hoppas på att värme och sol håller i sej hela sommaren.

Tomas Varg sa...

Vilka fina foton :) Kaninerna var ju för roliga :) Tråkigt att kroppen inte orkar än :(

Laila sa...

Alla varianter av vallört innehåller de verksamma ämnena så du kan använda den du hittat. Gräv upp några rotbitar, plantan klarar det och kommer igen!/Laila