fredag 25 december 2009

Nu är det jul igen!

Så blev det jul igen... Vi åt skinkmackefrukost och barnen fick öppna morgonpaketen innan vi klädde oss för att åka till mina föräldrar. Där var redan min syster med sin familj, roligt att ha alla samlade. Vi åt såklart julmat som följdes av vaniljglass med varma hjortron och lite senare vankades det fika. Barnen började skruva på sig och undrade när Tomten skulle komma... ja..kanske bäst vi åker hem så vi inte missar honom. När vi kom hem stod redan renarna på åkern!! Det var såklart rådjur men ändå :) Det blev en liten väntan men sen kom han. Barnen tittade med stora ögon...ingen mask..ingen utklädd morfar eller någon dom kände. Amadeus ställde några kluriga frågor och sen konstaterade han att det var den RIKTIGA Tomten. :)
Han delade ut paketen och barnen var ivriga som illrar och rev upp paketen i rasande fart. Tomten hann knappt gå innan A började bygga ihop sitt Lego Starwarsskepp, han är kung på Lego och har byggt ihop allt Lego dom fick. Dvs en hel del.. Dom lekte med allt nytt innan nannen kom.
Idag åt jag och P en brunch, vi blev för sena till frukosten. Packade in familjen i bilen och åkte in till svärmor på fika och julklappar. På hemvägen stannade vi i sporthallen på Ps jobb och provkörde helikoptrarna som barnen fick av B.
Nu står hasselbackpotatisarna i ugnen och jag ska gå och steka kött och koka några ägg.
God fortsättning på er!

Jo, han kom...den riktiga Tomten!


1 kommentar:

mormor sa...

Ja det är sant en riktig tomte, är han.