fredag 11 december 2009

Svinsjuk.

Mötet på skolan gick bra. Fröken tycker fortfarande att han är jätteduktig, fattar saker snabbt och det enda som är lite svårt är att skriva. Han vill gärna flamsa på och slarva och skriva fult, men det är "enligt boken". Han använder hörselkåporna och har skapat en egen lugn vrå av kuddar och filtar. När han känner att han inte orkar längre så frågar han om han kan få gå dit och är det inget speciellt på gång så får han gå undan en stund. Det skulle ha varit på min tid det! Jag frågade specialpedagogen vad arbetsminne är och hur man kan träna det, för hon som utredde A sa att det hade han nog nytta av. SP föreslog ett test på datorn som "känner av" vad just det här barnet har för problem och vad det behöver öva på. Låter ju bra. M från fritids var också med på mötet och föreslog att A tex kunde få gå ut lite lite före på rast för att undvika bråk i trängseln där och några andra sådana saker. Vi var alla överrens om att han skärper sig så mycket för att klara av skoldagen att han totalrasar hemma och ibland på fritids. SP tyckte att vi skulle försöka skapa en lugn stund när vi kom hem, så han får varva ner direkt. Svårt när man ska igång med mat, kissa hunden, elda så vi inte fryser ihjäl osv. Hade vi längre bilresa hem skulle det ordna sig ändå, för det känner jag, det är skönt den där stunden i bilen. Jag kan inte göra något annat än att köra, ofta har jag inte ens musik på. Får fundera ihop med A på det.
Efter mötet var jag och P över till andra sidan byggnaden, till vårdcentralen, och tog svininfluensavaccinet. Det var våran granne som stack oss, jag kände absolut ingenting. Meeeen...inatt hade jag frossa, jag frös som en hund, hade täcke, överkast och en varm P att värma mig med men det hjälpte inte. Pallrade mig upp och åkte till jobbet iallafall för det var inte så jobbigt imorse. Men det blev....jag hade/har superont i armen, frös, ont i kroppen och kände mig usel. Åkte hem runt halv tio och däckade i sängen. Har sovit till och från sen dess. As kompis E ringde när A nyss hade kommit hem och ville leka så P skjutsade dit honom. Nu har P åkt på hockey och barnen spelar Lego Batman, jag har tagit en alvedon och vill att dom ska äta något.
Får muta med att dom får lite av lördagsgodiset om dom kommer in i köket. När jag har skrivit klart :)

1 kommentar:

linnea-maria sa...

Hoppas att du får någon chans att vila vännen. Tack och lov har jag inga barn hemma nu. Det finns liksom ingen dörr att stänga till vårt sovrum. Hoppas att både du o ja blir krya så att vi får lite helg i allafall. Vad bra att A får lite hjälp på skolan. De har börjat använda hörselskydd på O's skola också. O hade bänken vänd mot en vägg ett tag för att få studiero. Kram på er! /linnea-maria