måndag 7 juni 2010

Jubileum, fest, fyrhjulingstripp och bad.

På fredagsmorgonen skjutsade P och J in mig till bussen som tog oss jubilarer till huvudkontoret i Väsby. Vi fick en rundvandring innan vi åkte vidare till Såstaholm, http://www.sastaholm.se/ för mat och presentutdelning. Maten var god men som vanligt på sådana här ställen...för lite. Fick ett vin till förrätten som var jättegott! Jag gillar inte vin annars men det här var super. Innan kaffet fick vi våra presenter, jag som hade 20 år fick ett guldarmband med våran viking på, samma som halsbandet. Från nästa år så är han borta. När kaffet var urdrucket så tog vi ett gruppfoto och sen var det hemfärd. På bussen började vi förfesta så smått, det skulle ju bli sommarfest på kvällen. Jag fick skjuts av I till S och K, bytte om kläder och drack en öl. Vi åkte till jobbet och trodde vi skulle få en god grillbuffe....men inte då. Maten var rå! Äckligt. Det blev mest potatissallad, bröd och nån röra. Drack några cider, dansade väldigt lite, minglade och bara var. Hade väldig ont i fötterna.... Syrran ringde efter N som hämtade oss, tack för det!
Var väldigt seg på lördagen och mådde lite illa, inte riktigt fyllsjuk men det kändes att jag hade druckit. Poade omkring hemma på förmiddagen och gjorde inget särskilt. Mot kvällningen tog vi en lång tur på fyrhjulingarna. Tror det blev runt 10 mil :) Vi åkte via Linghed mot Spjärsbodarna och vidare till Himmelsberget. Vi nickade åt en kvinna som stod vid en bil på sidan av vägen och senare när vi stannade till och pratade med varandra så kom dom och stannade bredvid oss. Vi hade missat en björn med bara några minuter! När dom hade satt sig i för att åka så hade den sprungit över vägen. Hade varit kul att få se.
Vilken utsikt! Vi stod bara på första platån på utkikstornet.

På Himmelsberget står ett utkikstorn, tror man spanade efter bränder där förut...eller? Det är högt och vi klättrade bara upp till första platån. Även åt andra hållet, liksom bakom tornet och stugan ser man långt. Man ser tom vindkraftverken i Sörskog!
Vi åkte ner igen mot sjön Sixen där vi grillade och njöt av en vacker solnedgång.

Solnedgång över Sixen.

Vi släckte elden och klev upp i sadeln igen. På väg mot Svartnäs åkte vi lite i skogen, som på en ås, och där lyste dom sista strålarna så vackert in mellan tallarna. Underbart! Asfaltsvägen mellan Svartnäs och Vintjärn blev en kall upplevelse och vi svängde av mot Åg och den sista biten hem. Klockan var närmare 23.00 när vi kom in igen. Hoppsan! :) Men det var det värt, en underbar tripp. Vi hoppade i säng allihopa, nöjda med turen.
Söndagsmorgonen kom och P åkte för att hämta hem en gratisbastu. Jag och barnen gick till badstranden, dom galningarna badade faktiskt. Amadeus har badat tidigare också. Brrrrr! Lite väl tidigt för mig.
Badande galningar!

Solen gick i moln och regnet började precis när jag hade hjälpt P att lasta av. Så nu har vi en bastu som står omonterad i garaget. Fick den gratis om vi plockade ner den och det nappade P på såklart, han gillar bastubad. Det finns något att göra hela tiden..någon som känner sig manad att tex måla lister och spika upp? Eller måla och tapetsera på övervåningen, fixa i Lillstugan eller greja till uppfarten? Bara att säga till!

Inga kommentarer: