lördag 22 oktober 2011

Grejat lite lite.


Var hemma från jobbet torsdag och fredag. Orkade bara inte mera, ont lite överallt men främst i nacken och så klart huvudvärk. Den dumma dumma huvudvärken....nu har den kommit och gått i flera veckor. Ringde och fick en omgång medicin utskriven, även hört mig för ang As concerta, kommer nog att få ett intyg från hans doktor.


Finaste katterna, Hicke och Katla. Mamma Kala var ute på äventyr vid fototillfället.

Glad att jag donade i trädgården förra helgen för nu är frosten strängare. I går morse när jag släppte ut djuren så var det kallt, frostigt, soligt och vackert. Tyst och stilla, jag hörde bara asplöven som föll med ett prasslande. Hängde ut fågelmataren och blåmesar, talgoxar och nötväckor var där nästan direkt. Idag såg jag en domherre och några entitor. Hoppas inte katterna blir alltför jobbiga. Men mataren hänger en bit ut från trädet i alla fall.


Idag trotsade jag min värkande kropp, klädde på mig ordentligt och gick ut. Lämnade dörren öppen så att Katla kunde följa med om hon ville. Hon klev ut ett par steg direkt, ganska kaxigt, men när det kom en bil på vägen så vände hon snabbt tillbaka in. Satt i dörren och spanade en stund men sen utforskade hon verandan. Men hon ville inte kliva ner på marken än utan höll sig där uppe. Men det är bara bra tycker jag, så hon inte kutar iväg och inte kommer tillbaka ifall hon blir rädd för något.

"Näe...ner dit går jag inte....inte idag i alla fall."

Kommer ni ihåg mina äppelkärnor? Dom som hade grott inuti äpplet och som jag planterade? Dom har växt i ( något för små) krukor ute i sommar och nu grävde jag ner dom i kökslandet. Får hitta en plats åt dom i vår om dom överlever vintern. Jag planterade även mina ljung, som ska vara perenna, ska bli spännande att se om dom också överlever kylan. Men...jag ville ha en sten i det landet och P jobbar. Bra kvinna reder sig själv! Hur jag gjorde? Ja, inte bar jag den, alldeles för tung. Fick inte upp den i skottkärran heller.... fundera på det ni! ;) Hoppas bara att jag inte har superont i morgon. Kan inte sitta overksam i flera dagar, måste få göra något litet. Det är ju skillnad på att jobba en halvtimme- timme hemma och kunna vila sen mot att stå vid en maskin en hel arbetsdag.

Hmm... den vita ljungen syns knappt men den finns där bakom roddisen.

5 kommentarer:

linnea-maria sa...

Vad fint du har gjort! Jag tror att du släpade den på en presenning :)
Åh fasiken att du ska ha så ont! :(
Kryakramar

Annica sa...

Flera bud på hur jag flyttade stenen?!

Susanne sa...

fyrhjulingen kanske??
eller kanske din mentala styrka ;)
kram

Vida sa...

TRåkigt att höra att du har ont.. och klurigt med stenen.. katterna kanske är lite mer väluppfostrade än mina varit och gjorde en teaminsats :-).

Kramar

Annica sa...

Faktiskt så drog jag den på en presenning först, men det var tungt och stenen bara åkte av. Så jag "rullade" den, kanske med hjälp av min mentala styrka :) Inte så smart...men det funkade och kroppen gör inte mera ont idag.